Vrlo brza reakcija iz Grada Našica vezano uz nemili događaj – Dosta je vandalizma po gradu

Kao što ste vjerojatno upoznati, s noći na ponedjeljak na utorak, a isto tako nakon što je sve očišćeno, s utorka na srijedu nepoznata osoba je fekalijama premazala dječje igralište u centru grada Našica. Iako su djelatnici Našičkog parka odmah ponovo sve očistili i temeljito dezinficirali sve sprave na igralištu, postavilo se pitanje kako je nekome uopće palo na pamet učiniti takvo nedjelo.

U centru grada Našica postoje kamere koje 24 sata snimaju, pa nam nikako nije jasno da se netko usudio ovako nešto učiniti misleći da će sve proći bez posljedica.

>> Nepoznati počinitelj fekalijama premazao sprave na dječjem igralištu u centru grada

O svemu se oglasio i gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba koji je oštro osudio ovaj gnjusan čin neodgovornih pojedinaca te je najavio proširenje video nadzora.
„U Našicama imamo video nadzor na nekoliko lokacija i on je stalan, točnije kamere snimaju 24 sata. Ovo što je sada učinio neodgovoran pojedinac je samo pokazatelj kako nadzor moramo proširiti i na neke druge dijelove grada. Tamo gdje su sada kamere ovakve stvari su moguće, ali se vrlo brzo pronađe počinitelj pa je i imovina grada puno sigurnija nego prije. Sjetimo se samo koliko puta samo morali popravljati štete na raznim objektima u gradu zbog uništavanja, a sada je to s kamerama smanjeno na minimum. Mi se trudimo i ulažemo u grad kako bi nam bio što ugodniji za život, ali očito postoje pojedinci kojima je na pameti samo devastiranje. Dosta je toga i ovakav ili sličan vandalizam više ne želimo gledati. Ako je postavljanje dodatnih kamera dobro rješenje onda ćemo tako i učiniti već sutra.” – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Pročitajte još