Priopćenje potrošačima zbog prekida u vodoopskrbi

Zbog manjeg kvara do kojega je došlo kod izvođenja radova na održavanju magistralnog vodovoda, kod vodocrpilišta Velimirovac danas je ponovo došlo do prekida vodoopskrbe. Tim povodom oglasio se Našički vodovod priopćenjem koje prenosimo u cjelosti:

“Tijekom lipnja i srpnja ove godine, u više navrata došlo je do kraćih ili dužih obustava vode, najavljenih i nenajavljenih, na većem dijelu sustava vodoopskrbe NAŠIČKOG VODOVODA.

Razlog tome su radovi na prepajanju nove dionice magistralnog cjevovoda, kao dio radova na EU projektu aglomeracije Našice, izvođača radova NISKOGRADNJA MARIJANOVIĆ d.o.o. iz Kaptola, od crpilišta Velimirovac do željezničke pruge, u duljini od 2823 m, a koje se zbog više zasunskih čvorišta i križanja vodovoda s kružnim tokom i željezničkom prugom, moralo izvoditi u dva navrata. Otegotna okolnost bila je i blizina starog i novog magistralnog vodovoda prema gradu Našice, na samom crpilištu Velimirovac.

Znamo da je u ljetnom periodu najveća potražnja za vodom i tempirano je puštanje nove dionice, zbog sigurnosti vodoopskrbe čitavog sustava, čim je to stanje na gradilištu omogućilo. Dana 19.07.2022. izvršeno je konačno prepajanje kompletne dionice magistralnog vodovoda, od crpilišta Velimirovac do željezničke pruge.

Danas se dogodio se kvar zbog radova održavanja izvođača NISKOGRADNJA MARIJANOVIĆ d.o.o. na jednom od čvorišta navedene dionice magistralnog cjevovoda. Navedena dionica magistralnog cjevovoda je i dalje pod odgovornosti izvođača radova NISKOGRADNJA MARIJANOVIĆ d.o.o., a što je definirano ugovorom s izvođačem. Nadamo se da se od današnjeg dana više neće događati nenajavljeni prekidi isporuke vodom.

U sklopu rekonstrukcije magistralnog cjevovoda u gradu Našicama, preostali su i radovi u samom centru grada, dionica do vodotornja, izgradnja stanice za podizanje tlaka Našice, kod autobusnog kolodvora, te izgradnja nove vodospreme od 1000 m3 na crpilištu Velimirovac, čime će se u konačnici formirati dvije zone nižeg tlaka vodoopskrbe i još veća sigurnost vodoopskrbe čitavog sustava.

Rokovi za izvođenje navedenih radova su do kraja 2023. godine. Prema svemu navedenom, sada smo na pola puta u realizaciji navedenih investicija, koje će osigurati dugotrajnu sigurnost vodoopskrbe. Zato još jednom zamolba svim našim potrošačima na razumijevanju i strpljenju.”

Pročitajte još