Uspješna godina iza Udruge voćara i vinogradara Našice

Udruga voćara i vinogradara Našice održala je godišnju izvještajnu skupštinu u prostorijama Rasadnika, a njoj su, uz članove, prisustvovali gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba, saborski zastupnik Hrvoje Šimić i drugi uvaženi gosti. Financijski izvješće podnio je blagajnik Mijat Kurtušić, a izvješće Nadzornog odbora predsjednik Rajko Kusturić. Sva izvješća prihvaćena su jednoglasno, kao plan i program rada te financijski plan za tekuću godinu.

Unatoč problemima prošla se godina može ocijeniti uspješnom

Predsjednik Udruge voćara i vinogradara Našice Darko Cerovski podnio je izvješće od radu te je istaknuo kako je situacija s koronavirusom spriječila održavanje nekih planiranih događanja u prošloj godini. Međutim, udruga je bila vrlo aktivna sudjelovajući u većini gradskih manifestacija, od kojih su se posebno istaknuli Dani slavonske šume.

“Danas smo se okupili kako bismo svim članovima i našim gostima prezentirali naš rad i trud u 2021. godini. U prošloj smo godini imali teške uvjete za rad, odnosno problem s koronavirusom se nastavio što nam je znatno onemogućilo veliki broj naših aktivnosti. Iskoristili smo svaku priliku, zahvaljujući popuštanju određenih mjera, da održimo planirana predavanja kako bismo educirali članove Udruge, to jest povećali proizvodnju i poboljšali kvalitetu naših proizvoda.

Također, uspjeli smo održati tradicionalno ocjenjivanje voćnih rakija, likera i vina, sudjelovali smo na svim manifestacijama koje su se uspjele organizirati. Mogu biti zadovoljan s radom naše Udruge unatoč neprilikama koje su nas pratile posljednje dvije godine. Na kraju bih spomenuo i loše vremenske uvjete zadnjih nekoliko mjeseci. Naime, vegetacija je krenula, a već bilježimo štete uzrokovane mrazom i ledom tako da je teško prognozirati što će se još dogoditi do kraja tekuće godine.” – izjavio je Darko Cerovski.

Udruga aktivno promovira Grad Našice

Prisutnima se prigodnim riječima obratio gradonačelnik Krešimir Kašuba koji je istaknuo da je Udruga voćara i vinogradara izuzetno cijenjena u našem gradu te zaista vrijedno radi i svojim aktivnostima promovira Grad.

“Udruga zaista ima iscrpan izvještaj te je vidljivo da naporno i vrijedno rade, ali i sudjeluju u gotovo svim događanjima u Gradu. Posebno bih istaknuo novi projekt Večer vina u Perivoju gdje smo spojili turizam i kulturu, te na taj način prezentirali vina naših lokalnih proizvođača. U planu su daljnje aktivnosti jer Udruga voćara i vinogradara doista spaja gospodarstvo, ali i hobi, te na taj način proizvođači proširuju svoja znanja, vještine i dijele iskustvo. Stoga, moram spomenuti da je iza nas čak 16 godina Vinone, tradicionalne manifestacije koja ocjenjuje vina, pa čak i ona neplemenita koja su posebna jer vraćaju okus i miris djetinjstva.” – istaknuo je Krešimir Kašuba, te čestitao članovima na vrijednom radu poželjevši puno uspjeha u budućim aktivnostima uz punu podršku grada Našica.

Pročitajte još