Iz otključanog automobila ukrao novčanik s novcem

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u nedjelju, 8. ožujka, u Višnjevcu, nepoznati je počinitelj iz nezaključanog auta ukrao novčanik s osobnim dokumentima i novcem. Vlasniku 59-godišnjem hrvatskom državljaninu nastala je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Kako bi smanjili mogućnost ovih kaznenih djela, vlasnicima automobila savjetujemo:

  • torbice, mobitele, putne torbe i druge predmete ne ostavljajte na vidljivom mjestu (sjedalima, policama vozila) – ovako ostavljeni predmeti dobar su mamac i privlače poglede kradljivaca, a materijalna šteta koja će nastati može biti veća od vrijednosti ukradenih stvari;
  • zlatni nakit, novac, foto i video oprema, prijenosna računala, torbice – mjesto im nije u vozilima i česti su predmeti krađe iz vozila;
  • dokumente vozila ne ostavljajte u vozilu;
  • prtljagu stavljate u vozilo neposredno prije putovanja;
  • zaključajte vozilo kada ga ostavljate – čak i za kratko vrijeme vašeg odsustva (odlazak na kiosk, trgovinu, dječji vrtić) kradljivac može iskoristiti za krađu;
  • zatvorite sva vrata i prozorska stakla, ne ostavljajte ih poluotvorenima;
  • zatvorite i zaključajte poklopce spremnika za gorivo i prtljažnika;
  • ne ostavljajte ključeve u vozilu bez nadzora;
  • ako imate mogućnost, izvadite audio i video opremu iz vozila;
  • uključite alarmni uređaj, ukoliko je ugrađen u vozilo.

 

Ukrao nezaključane bicikle

U vremenu od 7. na 8. ožujak u Osijeku, nepoznati je počinitelj s više lokacija ukrao bicikle koji su se nalazili nezaključani na ulici. Vlasnicima je nastala materijalna šteta od više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Sletio s ceste u alkoholiziranom stanju

U 00,45 sati u Jagodnjaku, dogodila se prometna nesreća slijetanje osobnog automobila s kolnika u odvodni kanal. Očevidom je utvrđeno da vozač 30-godišnji hrvatski državljanin iz Jagodnjaka nije prilagodio brzinu kretanja, stanju i uvjetima prometa na cesti, uslijed čega je sletio u odvodni kanal. Vozač je zadobio lake tjelesne ozljede.

Utvrđeno je da 30-godišnjak, upravlja osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje te mu je izmjerena nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi od 1,86 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 42 300 kuna ili kazna zatvora do 30 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije kada stekne pravo na upravljanje i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće. Sve prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Prometne nesreće dogodile su se na području Đakova i Donjeg Miholjca.

Upravljao autom s 2,13 promila

Na području Policijske uprave osječko – baranjske 9. ožujka policijski službenici su u prometu zaustavili 4 vozača (1 vozača osobnog automobila, 1 vozača teretnog automobila i 2 vozača bicikla) koji su imali nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 23,45 sati u Osijeku u Ulici Josipa Reihl – Kira, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 44-godišnji hrvatski državljanin iz Tenje, uz prisutnost alkohola u krvi od 2,13 grama po kilogramu. Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjen prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte još