Srednjoškolci u tradicionalnoj šetnji „Kretanjem do zdravlja”

Danas su učenici i djelatnici Srednje škole Isidora Kršnjavoga tradicionalnom akcijom “Kretanjem do zdravlja” obilježili Dan Hrvatskog olimpijskog odbora. U ovogodišnjoj šetnji sudjelovalo je 904 učenika i njihovi profesori, ukupno preko tisuću sudionika.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEPromicali sportski duh

Učenici su prošli dionicu od srednje škole, Tavanačkom cestom do farme Vukomanović, pokraj nogometnog igrališta NK NAŠK. Zatim ulicom Petra Preradovića prema centru grada sve do sportskih terena u Velikom parku gdje su se održala natjecanja.

Natjecanja je otvorio gradonačelnik Krešimir Kašuba, te istaknuo da je tisuće okupljenih srednjoškolaca pravi prikaz života grada Našica.

„Nalazimo se u našičkom parku koji je novoobnovljen, točnije na novim igralištima, koja su centar okupljanja mladih i starih, i svih rekreativaca. Igrališta su pod video nadzorom i reflektorima, pa je vrijeme boravka produženo, a igra sigurna. Dan Hrvatskog olimpijskog odbora u Našicama tradicionalno obilježavamo i na tome zahvaljujem profesorima tjelesnog odgoja srednje škole koji ga tradicionalno organiziraju. Lijepo je danas vidjeti skoro tisuću mladih ljudi, sve naše srednjoškolce koji promiču sportski duh i život. Upravo oni prikaz su kvalitete života našeg grada.” – rekao je gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba.

„Ovu akciju danas nastavljamo nakon dvije godine stanke zbog situacije s koronavirusom. Cilj je naše učenike, ali i sve građane podsjetiti kako su fizička aktivnost i druženje od velike važnosti. Zahvaljujem se Aktivu tjelesne i zdravstvene kulture, našim razrednicima kao i svim našim djelatnicima koji su si dali truda kako bismo ovu akciju što kvalitetnije proveli. Također se zahvaljujem Gradu Našicama i policiji na potpori.” – rekao je ravnatelj Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice Željko Filjak te je napomenuo da je danas i rođendan srednje škole koja je otvorena 10. rujna 1954. godine.

„Ove godine izmijenili smo rutu šetnje baš zbog ovih novih terena u parku koji su izgrađeni zahvaljujući gradonačelniku i Gradu Našicama. Novi tereni idealni su za nastavak naših današnjih aktivnosti, odnosno sportska natjecanja. U natjecanjima sudjeluju i profesori i učenici, naglasak nije na postizanju vrhunskih rezultata, nego na druženju i rekreaciji.” – rekao je profesor Vilim Bosak, predsjednik Aktiva tjelesne i zdravstvene kulture.

Nakon šetnje održana natjecanja

Učenici i djelatnici natjecali su se u nogometu, košarci, odbojci na pijesku, tenisu, boćanje, badmintonu, trčanju, a mogli su sudjelovati i na fitnesu na otvorenome ili samo šetati parkom. Važno je bilo pokrenuti se i boraviti u prirodi. Cijeli događaj organiziran je u skladu sa epidemiološkim mjerama.

Pročitajte još

Učitavanje...