Ukrao nadzornu kameru

Ukrao nadzornu kameru

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske tijekom poslijepodnevnih sati 5. kolovoza u Osijeku, nepoznati je počinitelj ušao u dvorište tvrtke, te sa poslovne hale ukrao nadzornu kameru. Vlasniku Osječke tvrtke nastala je materijala šteta više od tisuću kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Krađa bicikla

Nepoznati je počinitelj između 1. i 6. kolovoza u Osijeku, Vij.J.Gotovca sa stubišta stambene zgrade ukrao bicikl. Krađom je 27-godišnjem vlasniku nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Požar osobnog automobila

U Osijeku, 6. kolovoza u blizini Poljoprivrednog instituta uslijed kvara u predjelu motora došlo je do požara na osobnom automobilu u vlasništvu 33-godinje hrvatske državljanke. Požar su ugasili pripadnici Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka. Nastala materijalna šteta iznosi više od dvadeset tisuća kuna.

 

Odbacio artiljerijski projektil

Jučer, 6. kolovoza u blizini pristaništa turističkih brodica u Kopačkom ritu djelatnici tvrtke pronašli su odbačeni artiljerijski pancirni projektil call. 100 mm. Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu. Projektil je zbrinut na siguran način.

„Manje oružja, manje tragedija – izbacimo uljeza“ i dalje traje

Policija poziva i apelira na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Napominjemo da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je osam prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći dvije osobe su lakše ozlijeđene dok je sedam prometnih nesreća za posljedicu imala materijalnu štetu.

Šest prometnih nesreća dogodilo se na području Osijeka, a po jedna na području Belog Manastira i Belišća.

Dana 6. kolovoza u 00,10 sati u Dardi, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom, a kod 20-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Darde, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 0,99 grama po kilogramu. Za navedeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 3.000,00 kuna do 5.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 1 mjeseca i 3 negativna prekršajna boda.

Istoga dana u 03,50 sati u Brijestu, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom, a kod 22-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Antunovca, koji je upravljao osobnim automobilom, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 1,15 grama po kilogramu. Za navedeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 5.000,00 kuna do 15.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 2 mjeseca i 4 negativna prekršajna boda.

Istoga dana u 21,10 sati u Osijeku, u Ulici Sv. L. B. Mandića, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom, a kod 21-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Aljmaša, koji je u svojstvu mladog vozača upravljao osobnim automobilom, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 0,49 grama po kilogramu.

U 21,20 sati u Osijeku, u Ulici Zapadno predgrađe, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom, a kod 32-godišnje hrvatske državljanke iz Mirkovaca, koja je upravljala osobnim automobilom, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 2,01 grama po kilogramu. Za navedeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 10.000,00 kuna do 20.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca i 6 negativnih prekršajnih bodova. Ista je uhićena, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

Pročitajte još