U Našicama pao i veliki Vardar – Rukometni klub Nexe prvi na tablici SEHA lige

U prepunoj dvorani kralja Tomislava u Našicama odigrano je 17. kolo SEHA Gazprom lige između RK Nexe i RK Vardara. Znali smo kako nas ne očekuje lak zadatak, jer osim što je Vardar to dokazao i u dosadašnjem dijelu prvenstva i u Našice je očito došao uzeti bodove. Ipak, zahvaljujući borbenosti, kako u napadu tako i u obrani te vrhunskom izdanju našeg vratara Moreno Cara koji je ovoga puta ubilježio čak 17 obrana, pao je i veliki Vardar.

Iako smo već prije ove utakmice osigurali Final four SEHA Gazprom lige, pobjeda u ovoj utakmici značila je mnogo, kako igračima, a tako i publici koje je glas ostavila na tribinama.

Početak utakmice i nije bio nešto za pamćenje, jer Vardar u 8. minuti vodi s 1:4, pa se već tada vidjelo kako će Gromovi morati upotrijebiti sve što znaju kako bi pobijedili tako moćnog protivnika. Ipak, kako je odmicala utakmica, RK Nexe polako smanjuje vodstvo gostiju te u 17 minuti dolazimo do izjednačenja. Vardar  prepoznaje opasnost, prebacuje u jaču brzinu te se na odmor odlazi s rezultatom od +3 gola za goste iz Makedonije. Drugo poluvrijeme započinje slično kao i prvo te smo u 39 minuti u zaostatku od -4 gola. Tu se RK Nexe budi, te uz stvarno glasnu publiku uskoro okreće rezultat koji već u 50 minuti puno ljepše izgleda, 20:20. Gosti do kraja utakmice uspjevaju zabiti još samo jedan gol, tako da naši Gromovi odlaze na +3 gola razlike i bilježe novu vrlo važnu pobjedu u SEHA Gazprom ligi.

Svakako je za istaknuti još jednom veliku podršku navijača koji su i ovu utakmicu došli pogledati u velikom broju, pa je dvorana ponovo bila ispunjena do zadnjeg mjesta, što vjerujemo uvelike raduje svakoga tko je dio ove lijepe rukometne priče RK Nexe.

Više slika i komentara pogledajte na: www.rknexe.hr

Pročitajte još