Našice – Potpore za samozapošljavanje i zapošljavanje od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje

zavod7_3_1a

Ukoliko ste jedan od onih kojima je u zadnje vrijeme najteže jer ste bez posla i krpate kraj s krajem na razne načine možda će vas obavijest koja dolazi iz Zavoda za zapošljavanje malo obradovati. Hrvatski zavod za zapošljavanje na svojim stranicama je objavio poticajne mjere za zapošljavanje, samozapošljavanje, usavršavanje, obrazovanje te stručno osposobljavanje.

Više o svemu možete pročitati na njihovim stranicama http://www.hzz.hr/ a najzanimljivije smo za vas izdvojili.

POTPORE ZA SAMOZAPOŠLJAVANJE

Sukladno Uvjetima i načinima za korištenje sredstava za provođenje mjera za poticanje zapošljavanja putem Nacionalnog plana za poticanje zapošljavanja u 2012. godini Hrvatski zavod za zapošljavanje objavljuje

JAVNI POZIV

za podnošenje zahtjeva za sufinanciranje samozapošljavanja nezaposlenih osoba:

I.           Predmet Javnog poziva je dodjela državnih potpora za samozapošljavanje dugotrajno nezaposlenih osoba  koje žele krenuti u poduzetništvo te pokrenuti vlastiti posao registracijom:

”             Trgovačkog društva,

”             Obrta.

II.           Potpore za zapošljavanje usklađene su sa Zakonom o državnim potporama (140/05) te imaju obilježja horizontalnih potpora, namijenjenih svim poduzetnicima, ali isključuju poduzetnike u teškoćama

III.          Osobe koje mogu ostvariti potpore za samozapošljavanje su:

”             Nezaposlene osobe koje su najmanje 6 mjeseci u evidenciji nezaposlenih,

”             Nezaposlene osobe koje imaju potpisan Profesionalni plan kojim je evidentirana aktivnost za samozapošljavanje.

IV.          Potpore se ne odobravaju za registraciju trgovačkih društava i obrta u djelatnosti trgovine i ugostiteljstva.

V.           Zahtjevi za dodjelu potpore za zapošljavanje te propisana dokumentacija predaju se na propisanom obrascu (link na obrazac zahtjeva)  u područnoj službi Zavoda (link na popis adresa područnih službi), prema sjedištu poslodavca.

VI.          Uvjeti i načini za korištenje sredstava za provođenje mjera u 2012. godini, kao i potrebna dokumentacija i obrasci zahtjeva dostupni su na web stranicama Zavoda (link na uvjete i načine korištenja, dokumentaciju).

POTPORE ZA ZAPOŠLJAVANJE

Sukladno Uvjetima i načinima za korištenje sredstava za provođenje mjera za poticanje zapošljavanja putem Nacionalnog plana za poticanje zapošljavanja u 2012. godini Hrvatski zavod za zapošljavanje objavljuje

JAVNI POZIV

za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora za zapošljavanje u 2012. godini

I.            Predmet Javnog poziva je dodjela državnih potpora za zapošljavanje poslodavcima koji će zapošljavati:

”             mlade osobe bez radnog iskustva,

”             dugotrajno nezaposlene osobe (na evidenciji duže od 12 mjeseci),

”             osobe iznad 50 godina života,

”             osobe s invaliditetom,

”             posebne skupine nezaposlenih (hrvatski branitelji, roditelji 4 i više malodobne djece, samohrani roditelji, liječeni ovisnici…).

II.           Potpore za zapošljavanje usklađene su sa Zakonom o državnim potporama (140/05) te imaju obilježja horizontalnih potpora, namijenjenih svim poduzetnicima, ali isključuju poduzetnike u teškoćama.

III.          Poslodavci koji mogu ostvariti potpore za zapošljavanje:

”             poslodavci koji nemaju pad zaposlenosti unazad 12 mjeseci, osim onih koji imaju opravdano upražnjena radna mjesta (otkaz na vlastiti zahtjev radnika, umirovljenje, nesposobnost za rad…),

”             poslodavci koji nemaju financijskih dugovanja na ime javnih davanja,

”             poslodavci koji djeluju kraće od 12 mjeseci, a imaju zaposleno najmanje 1 radnika unazad 6 mjeseci.

IV.          Poslodavci mogu ostvariti potporu za zapošljavanje radnika na dijeljenom radnom mjestu (2 radnika zaposlena jednom radnom mjestu).

 

V.           Poslodavci mogu ostvariti potporu za zapošljavanje zamjenskog radnika za radnika koji je na obrazovanju ili na neplaćenom dopustu.

 

VI.          Zahtjevi za dodjelu potpore za zapošljavanje te propisana dokumentacija predaju se na propisanom obrascu (link na obrazac zahtjeva)  u područnoj službi Zavoda (link na popis adresa područnih službi), prema sjedištu poslodavca.

 

VII.         Uvjeti i načini za korištenje sredstava za provođenje mjera u 2012. godini, kao i potrebna dokumentacija i obrasci zahtjeva dostupni su na web stranicama Zavoda (link na uvjete i načine korištenja, dokumentaciju).

Pročitajte još