Ukrao motornu pilu

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 45-godišnjak počinio kazneno djelo „Krađa“. Naime, kradljivac je sredinom ovog mjeseca u Dardi s terase 74-godišnjaka ukrao motornu pilu i oštetio ga za oko 2.000,00 kuna. Protiv kradljivca slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.


Prevario ga prodavač mobitela

Unazad mjesec dana, na području Osijeka, 23-godišnjak je putem oglasnika „Njuškalo“ stupio u kontakt s nepoznatom osobom i dogovorio kupovinu mobitela. Nepoznatoj osobi potom je putem „Post casha“ uplatio oko 2.000,00 kuna za mobitel. Prevarant mu po dogovoru mobitel nije isporučio te je 23-godišnjak shvatio da je prevaren. Policija traga za prevarantom.

Pronađen kradljivac novca

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 26-godišnjak počinio kazneno djelo „Krađa“. Kradljivac je sredinom ovog mjeseca na području Đakova iskoristio odsutnost 69-godišnjakinje i iz obiteljske kuće joj ukrao oko 4.000,00 kuna. Protiv kradljivca slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Tijekom protekla 24 sata evidentirano pet alkoholiziranih vozača

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana su tri vozača osobnih automobila, jednog biciklistu i jednog vozača teretnog automobila koji su upravljali pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola evidentirana je oko 00,38 sati u Petrijevcima, gdje su policijski službenici tijekom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 45-godišnjak iz Petrijevaca. Evidentirana mu je koncentracija od 2 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena mu je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

Oko 18,50 sati u Osijeku, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 22-godišnjak iz Osijeka, oduzeo je prednost prolaska drugom vozilu. Evidentirana mu je koncentracija od 0,77 promila alkohola u krvi. Za počinjene prekršaje predviđena mu je maksimalna novčana kazna u iznosu do 12.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

U protekla 24 sata evidentirano 10 prometnih nesreća

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 10 prometnih nesreća u kojima je u tri nesreće šest osoba zadobilo lake tjelesne ozlijede, dok je u sedam nesreća nastala materijalna šteta. U jednoj prometnoj nesreći vozač je bio alkoholiziran. Pet prometnih nesreća se dogodilo na području Osijeka, tri na području Đakova, a po jedna na području Đakova i Našica.

Stric pivo

Pročitajte još