Ukrao bicikl namijenjen za osobe s posebnim potrebama

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u vremenu od 14. do 24. ožujka, na području Osijeka, ispred stambene zgrade, nepoznati počinitelj ukrao je bicikl namijenjen za osobe s posebnim potrebama. Vlasniku, 50-godišnjem hrvatskom državljaninu, počinjena je materijalna šteta oko 12000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policijski službenici podnose kaznenu prijavu i nastavljaju intenzivno traganje za kradljivcem.

Požar u polju se proširio na građevinske objekte

Jučer, 24. ožujka, u poslije podnevnim satima, na području Đakova, u polju, nepoznati počinitelj zapalio je suhu travu i nisko raslinje u odvodnom kanalu, a vatru ostavio bez nadzora. Vatra se proširila na zapuštene građevinske objekte u polju, vlasništvo 42-godišnje hrvatske državljanke. Uslijed visoke vatre i naglog gorenja suhe trave na građevinskim objektima izgorjele su drvene grede i letve sa krovištu. Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Đakovo. Očevidom će se utvrdili nastala materijalna šteta. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi izvješće o događaju.

Pronađen kradljivac ribolovnog pribora

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 51-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo „Krađa“ ribolovnog pribora. Naime, sredinom mjeseca prosinca, prošle godine, na području grada Valpova, 51-godišnjak je iskoristio prisutnost većeg broja kupaca i iz prodavaonice ukrao više ribolovnih rola. Pravnoj osobi iz Valpova počinjena je materijalna šteta više tisuća kuna. Protiv kradljivca nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Ukrao paletu cementa

U vremenu od 18. do 21. ožujka, na području Belog Manastira, s gradilišta u blizini cestovne obilaznice, nepoznati počinitelj ukrao je paletu s više stotina kilograma cementa i dva željezna revizijska poklopca. Pravnoj osobi iz Osijeka počinjena je materijalna šteta oko 4000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policijski službenici podnose posebno izvješće i nastavljaju traganje za kradljivcem.

Iz trgovačkog centra krao alkoholna pića

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 26-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo „Krađa“ alkoholnih pića iz trgovačkog centra. Kradljivac je u vremenskom periodu od 24. veljače do 3. ožujka, u Osijeku, iz trgovačkog centra, iskoristio prisutnost većeg broja kupaca i u više navrata ukrao oko 10 boca alkoholnih pića. Pravnoj osobi iz Zagreba počinjena je materijalna šteta oko 3000 kuna. Protiv kradljivca policijski službenici nadležnom državnom odvjetništvu podnose posebno izvješće.

Prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su 2 prometne nesreće koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijeka i Belišća policija je evidentirala po 1 prometnu nesreću.

Pročitajte još