Primož Vrbinc: Sve ću učiniti da osvojim FFC pojas!

ffc3a

Primož Vrbinc je u profesionalni MMA svijet ušao 2010. te je u kratkom razdoblju privukao pozornost ljubitelja slobodne borbe. U Poreču će četvrti put nastupiti na Final Fightu, a protivnik će mu biti mađarski predstavnik Laszlo Senyei.

Vrbinc je prilično kasno ušao u svijet borilačkih sportova i to upravo u MMA. Imao je 18 godina i ušao u dvoranu Vale Tudo u Ljubljani.
“Moji su roditelji bili protiv toga da treniram MMA. Kad sam napunio 18 godina otišao sam u prvu dvoranu gdje se trenirao taj sport i tako sam započeo karijeru. Jednostavno bila mi je želja baviti se borilačkim sportom.”

Prvu profesionalnu borbu imao je prije nešto više od četiri godine i ubrzo je skupio zavidan broj mečeva na velikim pozornicama poput one slovenske promocije WFC. Rezultati i nastupi u mečevima u koje je uvijek ulazio hrabro i odlučno nisu ostali nezapaženi pa je dobio poziv na Final Fight Championship. U premijernom nastupu za ovu promociju borio se protiv Dušana Džakića, a borbu je završio prekidom u prvoj rundi. I upravo mu je to jedna od dražih i većih pobjeda u karijeri. U ovom je trenutku na omjeru od 8 pobjeda i 4 poraza, a u meč protiv Senyeija ulazi nakon poraza od njegov trenera Viktora Halmija na FFC-u 12. Zbog ozljede liječnik je prekinu meč, ali Vrbinc je imao dovoljno vremena za oporavak i novi nastup pod okriljem FFC-a.

“FFC je daleko najjača organizacija u cijeloj regiji i pripada samom europskom vrhu. Iznimno je zadovoljstvo boriti se na događajima koje organizira FFC jer sve što rade je na vrhunskoj razini.”

Na vrhunskoj bi razini trebao biti i njegov nastup u Poreču gdje ga čeka opasni mađarski predstavnik Laszlo Senyei koji je svoju vrijednost dokazao pobjedama protiv ponajboljih hrvatski boraca u velter kategoriji kao što su Jelčić, Gluhak i Trušček. Njihov bi meč mogao donijeti potencijalnog kandidata u borbi za naslov FFC prvaka.

“Izvrsno sam se pripremio i sve je prošlo u najboljem redu. Najvažnije mi je da sam potpuno spreman i da nije bilo nekih ozljeda. Protivnik je vrlo opasan borac koji je pobijedio u sva tri nastupa na FFC-u. Najopasniji je kad ide na rušenje te pokušava borbu završiti u parteru. Morat ću u tom pogledu biti vrlo oprezan, ali nikako ne smijem podcijeniti niti njegov stand up.”

Upravo u borbi na nogama Primož vidi svoju prednost u ovom meču.

“Sigurno sam jači u stand upu, ali radio sam dosta i na hrvanju kako bih što spremniji ušao u ovaj meč. Inače sam izdržljiv, imam čvrstu bradu i jake kickove pa ćemo vidjeti što će donijeti ova borba.”

Kad su njegovi mečevi u pitanju onda akcije uglavnom nije nedostajalo pa vjerujemo da će i ovom prilikom biti zanimljivo i dinamično. U slučaju pobjede bio bi blizu napad na titulu FFC prvaka.

“Prvo treba ostvariti pobjedu u Poreču, a onda se u slučaju pobjede nadam toj prilici. Bio bih vrlo sretan kad bi se to dogodilo i učinit ću sve da osvojim FFC pojas i odnesem ga kući.”

Osim što želi FFC pojas koji bi bio potpuna potvrda vrijednost Vrbinc ima i drugih planova.

“Želim još bolje trenirati i svakodnevno se usavršavati te imati što više jakih borbi i kvalitetnih protivnika u inozemstvu. Jednog dan kad završim karijeru volio bih otvoriti svoju teretanu.”, rekao nam je Primož Vrbinc koji završava Fakultet sigurnosti na radu te je dobrovoljni vatrogasac, a kako se od nečega mora i živjeti radi kao student u selidbenom servisu.

Pročitajte još