Ukrala zlatni nakit

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 62-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo „Krađa“. U vremenu od lipnja prošle godine do ožujka ove godine, 62-godišnjakinja je ukrala nekoliko komada zlatnog nakita i satova iz obiteljske kuće u Višnjevcu. Vlasnici, 87-godišnjoj hrvatskoj državljanki, nastala je materijalna šteta oko 30 tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Policija pronašla počinitelja krađe

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 21-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo „Krađa“ te nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće. Osumnjičeni je iz pomoćnih prostorija obiteljske kuće ukrao rakijski kotao, a više o događaju možete pročitati ovdje.

Zapalio se osobni automobil

Jučer, 7. travnja, oko 7,20 sati, u Osijeku, došlo je do požara na osobnom automobilu u vožnji, a s kojim je upravljao 20-godišnji hrvatski državljanin iz Vladislavaca. Požar je ugasio vozač osobnog automobila, a u požaru nije bilo ozlijeđenih osoba. Inspektor zaštite od požara utvrdio je da je do požara došlo zbog tehničkog kvara. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi izvješće o događaju.

Pronađeni počinitelji teške krađe

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 27-godišnja hrvatska državljanka i maloljetnik počinili kazneno djelo „Teška krađa“ te nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće. Osumnjičeni su iz obiteljske kuće ukrali zlatni nakit i novac, a više o događaju možete pročitati ovdje.

Prijevara

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 19-godišnji, 20-godišnji i 21- godišnji hrvatski državljani počinili kazneno djelo „Prijevara“. Tijekom ožujka, oštećena 52-godišnja hrvatska državljanka iz Granica, s osumnjičenima je dogovorila prodaju neregistriranog osobnog automobila, koji nakon odvoženja vozila nisu platili dogovoreni novčani iznos. Vlasnica je oštećena za novčani iznos oko 1 500 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je deset prometnih nesreća. Na području Osijeka dogodilo se sedam prometnih nesreća te po jedna prometna nesreća dogodila se na području Đakova, Belišća i Našica. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je lako tjelesno ozlijeđena, dok je ostalih devet prometnih nesreća za posljedicu imalo materijalnu štetu.

Jučer, 7. travnja, na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana su 2 vozača osobnog automobila koji su imali nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 23,45 sati u Osijeku, u Šokačkoj ulici, kada je u prometu zaustavljen osobni automobil kojim je upravljao 70-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi 1,47 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

Pročitajte još