Našice – Skupština Nogometnog središta Našice

srediste1_8_1a

Redovitoj sjednici Nogometnog središta Našice, koja je održana u gradskoj vijećnici, prisustvovalo je 27 (od 31) članova skupštine. Prije njezina početka kratku promociju monografije NK Seljaka iz Koške iznijeli su autor Karlo Samaržija i njegov sin (povjesničar) Zdenko, kao mentor. Seljak je dugo godina bio član NS Našice što je razlog promocije ove monografije.

Kao i uobičajeno djelatnik PS Našice Stjepan Topolovec upoznao je prisutne s obvezama nogometnih klubova u organizaciji utakmica, a u skladu sa Zakonom o sprečavanju nereda na sportskim priredbama. Pohvalio je rad klubova koji u proteklom prvenstvu u kojem nije bilo ni jednog prekida ili incidentne situacije, poželio je da se to nastavi i u nastupajućoj sezoni te istaknuo spremnost PS, i njega osobno, da pomognu ukoliko to bude potrebno.

Nakon što su izvješća o radu 2.ŽNL-e i lige središta za 2011/12 godinu prihvaćena bez rasprave žučnu polemiku je izazvao zahtjev predstavnika nogometnog kluba Lađanska za ostanak u 2.ŽNL-i, u kojoj je seniorska momčad, kako kaže, osvojila dovoljan broj bodova za ostanak u ligi. Nažalost, zbog dvije utakmice ne igranja pionirske momčadi, oduzeto je šest bodova (seniorima) kojima je Lađanska zauzela mjesto koje vodi u niži rang. U klubu nije  jasno zašto se, i iz kojih razloga, liga nije povećala (podržava ŽNS) kada za to mogućnost (12 – 16 klubova) postoji. Replicirao mu je predsjednik središta Ivica Valenčak istaknuvši kako se čeka odluka, i tumačenje, komisije HNS-a koja je s ovim slučajem upoznata, dok se odluka o povećanju lige mora donijeti godinu dana unaprijed.

{gallery}Slike_tekstovi/2012/8mjesec/1/v1{/gallery}

O ovom zahtjevu očitovali su se predsjednik Športske zajednice Josip Pavlus koji je istaknuo kako je Lađanska gradski klub i zajednica će ga, kao i ostale svoje članice, štititi u ostvarenju njihovih prava. Pozvao je da se ne radi loša politika, tj. da se nađe kompromis kojim Lađanska ne bi bila oštećena.

Tajnik Županijskog nogometnog saveza Željko Bel pozdravio je održavanje skupštine te se, zajedno s predsjednikom središta Ivicom Valenčak, dopredsjednikom Mirkom Tarandek i predsjednikom Zbora nogometnih sudaca Nikolom Antolovićem, i sam osvrnuo na zahtjev Lađanske glede lige koja je u ingerenciji Županijskog saveza. Do sada smo uvijek poštovali  odluke nogometnih središta pa tako i našičkog koje je utvrdilo prijedlog o sastavu lige (14 klubova) kao i do sada – rekao je županijski tajnik.

srediste1_8_2a

U nastavku skupština je upoznata s prijedlogom odluke o sastavu (ostaje u dosadašnjem sastavu) komisije za natjecanje 2.ŽNL-e i LNS Našice za natjecateljsku 2012/13 godinu, propozicijama natjecanja seniora i mlađih kategorija (juniori/pioniri) te odlukom o početku prvenstvenih natjecanja u kojima 2.ŽNL-a počinje 19. kolovoza a LNS Našice nedjelju dana kasnije (26.8.).

Na kraju, ono uvijek najzanimljivije, izvučeni su natjecateljski brojevi prema kojima u prvom kolu 2.ŽNL-a Našice igraju: Đurđenovac – Lila, Martin – Zoljam, Motičina – Poganovci, Mladost (BN) – Željezničar, Omladinac (V) – Sloga, Iskrica – Šipovac, Mladost (S) – Zagorac. U ligi NS Našice, koja ima 10 klubova (reaktivirana Slavonija iz Klokočevaca) igrat će: Omladinac (N) – Polet, Slavonija – Lug, Dinamo – Seona, Brezik – Lađanska, Slavonac – Vuka.

(Tekst&Foto: Srećko Sobodić)

Pročitajte još