Udruga voćara i vinogradara predstavila Grad Našice na manifestaciji „S klobasicom u EU”

 

Predstavnici Udruge voćara i vinogradara Našice sudjelovali su prošlog vikenda, od 15. do 17. ožujka, na manifestaciji „S klobasicom u EU” u Svetom Petru u Šumi. Ova zanimljiva manifestacija privukla je brojne posjetitelje iz cijele Istre i šire, koji su imali priliku kušati raznovrsne proizvode izvrsne kvalitete, uključujući voćne rakije, likere te prvi hrvatski viski.

Organizator posjeta sajmu bila je Lokalna akcijska grupa (LAG) Karašica, a izlagači, uključujući i samu Udrugu, bili su članovi LAG-a. Ovo je bila izvrsna prilika za naše proizvođače da se predstave sa svojim proizvodima i promoviraju svoje obrte. Osim što su posjetitelji mogli uživati u raznovrsnim okusima i mirisima voćnih rakija i likera, ova manifestacija također je omogućila umrežavanje i razmjenu iskustava među proizvođačima. Udruga voćara i vinogradara Našice ponosno je predstavila svoje proizvode i doprinijela promociji lokalnih obrtnika i Grada Našica.

Osnovni cilj sajma je promovirati i poticati proizvodnju i prodaju kobasica i ostalih tradicijskih proizvoda

Treba napomenuti kako Sajam “S klobasicom u Europu” od 2013. godine organizira općina Sveti Petar u Šumi, u suradnji s Istarskom županijom, Turističkom zajednicom središnje Istre i ostalim partnerima i pokroviteljima. Na sajmu se predstavljaju proizvođači kobasica i drugih suhomesnatih proizvoda iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja, ali i proizvođači sira, vina, rakija, slastica, suvenira, te proizvoda ekološke poljoprivrede. Osnovni cilj sajma je promovirati i poticati proizvodnju i prodaju kobasica i ostalih tradicijskih proizvoda, predstaviti gastronomske mogućnosti domaćih kobasica, poticati potrošače na potrošnju i uživanje u tradicionalnim suhomesnatim proizvodima, te stvoriti samosvijest o kvaliteti i potrebi konzumiranja tradicionalnih istarskih proizvoda sa sloganom: “U svaku istarsku hižu dopeljimo domaće klobasice”, navode organizatori.

Pročitajte još