Udruga voćara i vinogradara Našice obilježila Dan Udruge

U Društvenom domu u Zoljanu Udruga voćara i vinogradara Našice jučer je obilježila Dan Udruge.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEU sklopu proslave održana je godišnja skupština te su proglašeni rezultati XIV. lokalnog i VI. međužupanijskog natjecanja u kvaliteti voćnih rakija i likera “Našice 2021.” pod pokroviteljstvom gradonačelnika Krešimira Kašube.

Nazočnima se obratio i podnio izvješće o radu predsjednik Udruge Darko Cerovski te gradonačelnik Krešimir Kašuba, čestitajući članovima na vrijednom radu i poželjevši puno uspjeha u budućim aktivnostima. Prisutnima su se također obratili i voditelj Službe za stručnu podršku razvoju poljoprivrede Područne jedinice Osijek Ministarstva poljoprivrede Ivica Lovrinčević te predstavnici udruga s kojima Voćari i vinogradari imaju dugogodišnju suradnju.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba pokrovitelj je i ovog XIV. ocjenjivanja voćnih rakija i likera

U svom pozdravnom govoru predsjednik Darko Cerovski se osvrnu na rad Udruge u proteklom razdoblju koja je bila obilježena globalnom pandemijom koronavirusa kao i na budući rad

„Stoga bih ovu priliku iskoristio i zamolio sadašnjeg gradonačelnika gospodina Krešimira Kašubu koji je i do sada kao predsjednik Gradskog vijeća pratio naš rad, odazivao se na naše pozive i bio nam dragi gost, da nam i u buduće bude podrška. Moram napomenuti kako je gradonačelnik gospodin Krešimir Kašuba pokrovitelj i ovog XIV. po redu ocjenjivanja voćnih rakija i likera. Mi ćemo kao i do sada opravdati svaku kunu koju udruga bude dobila i uložiti je u edukaciju naših članova kako bi usavršili svoju proizvodnju i na tržište dali što kvalitetnije proizvode. Nadamo se da ćemo u buduće moći normalno djelovati i posjećivati sajmove te učestvovati na raznim manifestacijama. Puno toga nismo mogli realizirati u prošloj, a ni u ovoj godini, barem do sada. Želim se na kraju zahvaliti na suradnji svim suradnicima, članovima upravnog i nadzornog odbora kao i članovima udruge koji su dali svoj doprinos i potporu da ova Udruga bude jedna od najprepoznatljivijih u Gradu.”

Sveukupni pobjednik je Ivan Novak

Na natjecanju u kvaliteti voćnih rakija i likera ocjenjivalo se 59 uzoraka rakija te 80 uzoraka likera. Sveukupnim pobjednikom proglašen je Ivan Novak sa svojom rakijom travaricom koja je osvojila maksimalnih 100 bodova.

Kompletnu galeriju fotografiju možete vidjeti na ovoj poveznici.

Pročitajte još