U Podgoraču obilježen Dan škole u navijačkom tonu – ”Budi navijač, a ne razbijač!”

U četvrtak, 9.6.2022. godine, u OŠ Hinka Juhna iz Podgorača obilježen je Dan škole, ali na nešto drugačiji način i to u navijačkom i Fair – play ozračju.


Samu proslavu upotpunili su policijski službenici za prevenciju Policijske uprave osječko – baranjske Larisa Kovač i Marko Marić te kontakt policajac iz Policijske postaje Našice Stjepan Prišć koji su održali preventivno – edukativno predavanje za učenike škole kao i zaštitne aktivnosti u okviru lokalnog projekata „Budi navijač, a ne razbijač“ i preventivnog nacionalnog projekta „Zajedno protiv govora mržnje“.

Učenicima su podijeljeni i edukativno – informacijski letci

Cilj ovih projekata je povećanje sigurnosti sudionika i gledatelja na sportskim natjecanjima, sprječavanje vrijeđanja na rasnoj, nacionalnoj, vjerskoj i drugoj osnovi, sprječavanje svih oblika nereda i nasilja vezanih uz sport te razvijanje navijačke kulture tako da se navija bez vrijeđanja, nasilja i uništavanja već u najmlađoj dobi. Učenicima su podijelili i edukativno – informacijske letke s ciljem senzibiliziranja svih sudionika sportskih događanja o problemima i posljedicama nereda i nesportskog ponašanja na sportskim utakmicama kao i posljedicama koje ostavljaju na društvo.

Proslavi Dana škole prisustvovalo je dvjestotinjak učenika

Nakon održanog predavanja učenice Lena Ivančić i Petra Metikoš su se predstavili literarnim radovima s navijačkom temom, učenice petih i šesti razreda izvježbale su navijačku točku, učenici razredne nastave pripremili su igru ”Graničar” te ritmičko – plesnu točku, dok su na samom kraju učenici predmetne nastave odigrali i nogometnu utakmicu protiv učenica nakon kojega je uslijedio i Info dan pod nazivom “Učimo zajedno 5”. Potrebno je istaknuti kako su svi učitelji i učenici škole sudjelovali u proslavi ovog dana, bilo s direktnim aktivnostima ili kao navijači (s pripremljenim transparentima, šalovima, dresovima, kapama ili popratnim navijačkim rekvizitima koji su izradili u školi). Samom događaju prisustvovalo je dvjestotinjak učenika te njihovi učitelji koji su navijali i bodrili natjecatelje.

Ovakav projekt zajedničke suradnje dio je preventivnog projekta financiranog od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja u koji je škola ove godine uključena – pod imenom “Uživo i na daljinu, ali sigurno!”. Preventivni program usmjeren je na promicanje uljudnog i primjerenog ponašanja tijekom sportskih susreta te različitih sportskih natjecanja, tolerancije prema drugima i drugačijima, razvijanje jasnog stava protiv svih oblika diskriminacije i netrpeljivosti, a sve s ciljem ukazivanja učenicima na pozitivnu kulturu navijanja, podizanju razine znanja i svijesti o posljedicama nereda i nesportskog ponašanja na sportskim natjecanjima te stvaranje osjećaja sigurnosti svih sudionika sportskih natjecanja.

Stric pivo

Pročitajte još