U Našicama ponovno krađa bicikala

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske tijekom popodneva u srijedu, u Našicama s terase stana 43-godišnjakinje nepoznati počinitelj ukrao je dva bicikla. Vlasnici je počinjena materijalna šteta oko 1.500,00 kuna. Policijski službenici intenzivno tragaju za počiniteljem. Protiv nepoznatog kradljivaca slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku. Policija podsjeća kako se unatrag tjedan dana u Našicama dogodilo više krađa bicikala i to posebice tijekom dana.

Lopovi u pravilu vrebaju nezaštićene bicikle koje nakon krađe prodaju u dijelovima ili kao kompletno vozilo stoga slijedi nekoliko savjeta:

 • Zapišite serijski broj svojeg bicikla čim ga kupite.
 • Fotografirajte bicikl i sačuvajte račun.
 • Napravite svoju oznaku na biciklu, tako da je možete prepoznati.
 • Nikada ne ostavljajte bicikl nevezan, niti u nezaključanim zajedničkim prostorijama, stubištima, dvorištu i slično.
 • Vežite svoj bicikl uz nešto što je dovoljno čvrsto.
 • Koristite kombinaciju zaštite, jer je tako za krađu potrebno više vremena.
 • Ako imate bravu na žbicama, zaključajte ju.
 • Koristite dovoljno dugu spiralnu ili čeličnu sajlu s bravom.
 • Ne koristite nekvalitetne i jeftine lance i lokote.
 • Postoje i brave za blokiranje kotača i alarm osjetljiv na vibraciju.
 • Također ne ostavljajte bicikl bez nadzora na vidljivim i lako dostupnim mjestima, posebno noću i ne zaboravite razgovarati sa svojom djecom o ovom problemu i uputite ih na odgovorno ponašanje prema njihovu biciklu.

Oštetila staklo na autobusnom stajalištu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 26-godišnjakinja počinila kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“. Naime, 26-godišnjakinja je u ponedjeljak u Viljevu unutar staklene kućice autobusnog stajališta udarcem noge izbila staklo iz ležišta koje se i razbilo. Pravnoj osobi iz Viljeva počinjena je materijalna šteta 3.000,00 kuna, a protiv 26-godišnjakinje slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

U Osijeku i Ernestinovu ponovno pronađena minsko – eksplozivna sredstva

Jučer, u dopodnevnim satima, u Osijeku, prilikom čišćenja imanja 42-godišnjak je pronašao kumulativnu bombu M-79, tri spremnika za pištolj s 50 komada streljiva 7×62 milimetra. Na mjesto događaja izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je na siguran način izuzeo pronađena minsko-eksplozivna sredstva.

Također, unatrag dva dana u dopodnevnim satima, u Ernestinovu, u polju tijekom obrade njive 61-godišnjak je s priključnim strojem izorao ručnu bombu M-75 i tromblonsku minu M-60. Na mjesto događaja izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji ih je na siguran način uništio.

Odigrana utakmica između reprezentacija Hrvatske i Austrije

Jučer, u vremenu od 20,45 do 22,37 sati, na stadionu „Gradski vrt“ u Osijeku, Woodrowa Wilsona 2, odigrana je međunarodna nogometna utakmica UEFA Liga nacija između nogometnih reprezentacija Hrvatske i Austrije. Nogometnu utakmicu u Gradskom vrtu u Osijeku gledalo je ukupno 13994 gledatelja od kojih je bio 301 gostujući navijač.

Tijekom odigravanja utakmice, zbog počinjenog prekršaja iz članka 4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, zbog ulaska u prostor namijenjen sucima i natjecateljima, uhićen je 30-godišnjak. Također je utvrđeno da se 30-godišnjak s 2,49 promila alkohola u organizmu nalazio na prostoru športskog objekta nogometnog stadiona. Protiv njega slijedi Optužni prijedlog uz koji će biti priveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Osijeku.

Prometne nesreće jučer bez alkohola

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće u kojima je nastala materijalna šteta. Za napomenuti je da u njima sudionici nisu bili pod utjecajem alkohola. Dvije prometne nesreće su se dogodile na području Osijeka, a po jedna na području Našica i Belog Manastira.

Pročitajte još