U Đurđenovcu krađa mesa iz pušnice

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u noći s 21. na 22. prosinca, u Đurđenovcu, nepoznati počinitelj je iz pušnice vlasništvo 43-godišnje hrvatske državljanke ukrao suhomesnate proizvode. Vlasnici je počinjena materijalna šteta oko 3000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Požar u garaži obiteljske kuće

Jučer, 22. prosinca, oko 13 sati, u Brođancima, izbio je požar u garaži obiteljske kuće vlasništvo 71-godišnjeg hrvatskog državljanina. U garaži su opožareni osobni automobil, skuter, motor, zamrzivač, hladnjak i drugi predmeti. Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnih vatrogasnih društava Valpova i Bizovca, a u nastalom požaru nije bilo ozlijeđenih osoba. Očevidom će se utvrditi uzrok nastanka požara i nastala materijalna šteta.

 

Prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se tri prometne nesreće i po jedna prometna nesreća na području Belog Manastira i Našica.

 

Alkoholizirani u prometu

Jučer, 22. prosinca, na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana su 3 vozača (2 vozača osobnog automobila i 1 vozač bicikla) koji su upravljali vozilima pod utjecajem alkohola.

 

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 20,16 sati, u Osijeku, u ulici Matije Gupca, kada je u prometu zaustavljen 57-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozaču osobnog automobila evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 1,50 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

 

U 11,45 sati na državnoj cesti broj 7, kod skretanja za Vladislavce, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 51-godišnji hrvatski državljanin iz Zagreba je uslijed neprilagođene brzine kretanja vozilom udario u zadnji dio autobusa te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 0,71 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 6 500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

Pročitajte još