U Donjoj Motičini upravljao neregistriranim automobilom s 2,53 promila

Na području PU osječko – baranjske od 27. do 29. listopada evidentirana su 52 vozača (42 vozača osobnih automobila i 10 vozača bicikala) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 27. listopada u 15,35 sati u Donjoj Motičini, kada je u nadzoru prometa zatečen 26-godišnjak koji je upravljao neregistriranim osobnim automobilom za vrijeme dok mu je rješenjem određeno da ne može u roku od dvije godine podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole zbog prikupljenih 9 negativnih prekršajnih bodova. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,53 promila alkohola u krvi. Vozač je uhićen te mu je privremeno oduzeto vozilo s kojim je upravljao do donošenja odluke o prekršaju.

Za počinjene prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.560 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće dvije osobe zadobile su lake tjelesne ozljede dok je u pet prometnih nesreća nastala materijalna šteta. Tri prometne nesreće dogodile se na području PPRP Osijek te po jedna na području PP Beli Manastir, PP Donji Miholjac, PP Đakovo i PP Našice.

Osim alkohola evidentirano je još 210 prekršaja

U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 210 prekršaja od kojih 53 prekršaja prekoračenja brzine, 43 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 16 nepropisnog korištenja mobitela, tri upravljanja prije stjecanja prava, jedno upravljanje pod zabranom, sedam upravljanja neregistriranim vozilom i 87 ostalih prekršaja.

Pročitajte još