Našice – Najava – Seminar pod nazivom „Otvorena vrata Europskog socijalnog fonda – visoka zapošljivost i mobilnost radne snage“

hotel

hotel

U hotelu „Park“ u Našicama u četvrtak 02.srpnja 2015. godine s početkom u 10 sati održati će se Seminar pod nazivom „Otvorena vrata Europskog socijalnog fonda – visoka zapošljivost i mobilnost radne snage“

 

Tijekom ovog seminara bit će predstavljen Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020., kojeg je Europska komisija usvojila 17. prosinca 2014. godine.

 

Program je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda i omogućit će znatna ulaganja u razvoj ljudskih potencijala u Republici Hrvatskoj, osobito u području zapošljavanja za koje je osigurano financiranje u iznosu većem od 600 milijuna eura.

 

Program pruža priliku mnogim institucijama i organizacijama koje se bave područjem zapošljavanja, socijalnog uključivanja, obrazovanja, cjeloživotnog učenja i dobrog upravljanja, stoga je Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava ovom prilikom odlučilo informirati što je više moguće potencijalnih korisnika o Europskom socijalnom fondu i motivirati ih na početak pripreme svojih projekata.

 

Seminar u Našicama bit će posvećen jednom od najvažnijih područja Operativnog programa – zapošljavanju. Seminarske aktivnosti podrobno će predstaviti načine na koje će  sredstva Europskog socijalnog fonda sve do 2023. godine doprinositi borbiprotiv nezaposlenosti, pružiti podršku samozapošljavanju, pomoći mladima pri ulasku na tržište rada i modernizirati institucije koje se bave tržištem rada u Republici Hrvatskoj. 

Pročitajte još