Održane 22. Sportske igre mladih

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEU subotu, 21. travnja 2018. g. održane su 22. Sportske igre mladih. Organizator natjecanja su Sportske igre mladih Hrvatska – Udruga za sport i rekreaciju, a sami susret za područje Osječko – baranjske županije igrao se u Osijeku, u prostorijama FERIT-A. Natjecanje se igralo po pravilima šaha FIDE i Hrvatskog šahovskog saveza za pojedinačna natjecanja.

Samo natjecanje je bilo podijeljeno u dvije starosne kategorije:

1. kategorija do 15 godina i mlađi

– Dječaci M15

– Djevojčice Ž15

2. kategorija do 11 godina

– Dječaci M11

– Djevojčice Ž11

Tempo igre je bio 15 minuta po igraču, a Sportske igre mladih su nagradile najuspješnije natjecatelje u sve četiri kategorije s medaljama. Prvaci Županijskih natjecanja u svim grupama su izborili plasman na Državnu završnicu.

ŠK “Radnik” iz Velimirovca je predstavljalo 12 igračica i igrača, koji su osvojili 5 medalja i odnijeli pobjedu u dvije kategorije. U kategoriji do 15 godina za djevojčice, Petra Vidović je osvojila zlatnu medalju. U kategoriji dječaka do 11 godina, Nikola Tomaić je osvojio 3. mjesto, a u kategoriji djevojčica do 11 godina, Tina Gretić je bila prva, Mia Dundović druga i Elizabeta Bernat treća.

Pročitajte još

Učitavanje...