Održan 2. našički Vatrogasni cener

Drugi našički Vatrogasni cener održan je u organizaciji Udruge rekreativnog trčanja NEXE team Našice i DVD-a Našice, te u suradnji s mnogobrojnim udrugama iz Našica i okolice. Utrku u duljini nešto većoj od 10 km uspješno je istrčalo nekoliko desetaka rekreativaca, ozbiljnih trkača i vatrogasaca, a ovaj događaj još jedan je u sklopu Programa proslave Dana Grada Našica.

Najbolji su nagrađeni u dvije kategorije, građanstvo i vatrogasci, a start i cilj utrke organizatori su smjestili našičkom auto poligonu, tako da se s njega cestovnim putevima trčao kroz prirodu. U kategoriji građanstvo najbrži od muških bio je Damir Mesec dok je kod žena prva bila Maja Urban iz Osijeka. Drugi je bio Krešimir Žagar URT NEXE Team Našice, treći Denis Vuković, a u ženskoj konkurenciji druga je bila Vlasta Biter AK Maksimir, a treća Dubravka Mesec URT NEXE Team Našice. U kategoriji vatrogasci, od muških je slavio Antonio Đurčević iz DVD Brestovac dok je kod žena najbolja bila Jasmina Kadija JVP Zagreb. Drugi je bio Davor Blažević DVD Đakovo, a treći Igor Vuković DVD Gornja Gračenica, dok je u kategoriji žene drugo mjesto zauzela je Dijana Vanjek JVP Novska, a treće Ivana Žgela DVD Đakovo. Prvacima, ali i drugom i trećem mjestu medalje i nagrade uručili su predsjednik URT NEXE Team Našice Tomislav Gall i zapovjednik DVD-a Našice Zvonko Ljubljanović.

“Prvi puta u Našicama utrku mjerimo u službenim mjerenju vremena, pa je ovo ujedno i prva prava utrka ovdje. Trkači su prošlogodišnji cener ocijenili odličnim, pa sam uvjeren da će i ovaj biti isti. Ovo je ujedno promocija i vatrogastva i trkača, ali i trčanja općenito. “- rekao je Tomislav Gall te se zahvalio i udrugama koje su u sklopu utrke predstavile svoj rad, Gradskom društvu Crvenog križa Našice, policiji, Gorskoj službi spašavanja, Biciklističkom klubu Našice i drugima.

“Mi surađujemo sa svim udrugama na području grada, tako da smo se odazvali i na poziv gospodina Galla odlučili za organizaciju i našeg cenera. Ovakve utrke tradicionalne su u većini društva u Hrvatskoj pa smo htjeli i da našički kraj ima svoju.” – rekao je Zvonko Ljubljanović.

[aigpl-gallery id=”39376″]

Pročitajte još