Turnir u odbojci na pijesku na novim terenima u velikom parku u Našicama

Lijep dan, a samim time i pravo vrijeme za sportske aktivnosti. Upravo zbog ovako povoljnih prilika, a uz to mislimo i na bolju epidemiološku sliku u zemlji, a i kod nas odbojkaški klub „ŽOK” Našice odlučio je organizirati ovaj turnir. Za mjesto održavanja je odlučeno da to budu novi tereni u velikom parku, što se pokazalo kao pun pogodak.

Kako nam je rekao trener ŽOK-a Našice Josip Bundić na turnir se prijavilo 6 ekipa i to ekipa Kolonija iz Slavonskog Broda, Ok Đakovo, OK Belišće, OK Valpovka te naše dvije ekipe Našice 1 i Našice 2.

„Prije nekoliko dana smo teren otvorili, malo ga očistili od lišća, grančica i kamenja te pripremili mrežu i ovo je sada prvi put da se na ovom terenu igra. Teren je odličan, vrlo smo zadovoljni, ali i hvatamo hladovnu jer je vrlo vruće, ali 35 djevojaka juniorske i mlađe kadetske dobi danas su na terenu. Ovi novi tereni nama znače jako puno jer čim završi sezona u dvorani, kada postaje i prevruće, izlazimo na teren u pijesak koji je odličan za sve zglobove i ligamente. Osim što se na taj način jačamo učimo se igrati i obranu, a na pijesku je daleko ljepše bacati se uz razno razne varijante. Dakle, produžujemo sezonu onoliko koliko možemo, a to je cijelo ljeto igranje odbojke.”

Ovaj turnir možda preraste i u tradiciju

“Drago mi je da smo se danas okupili na novom terenu koji je nedavno otvoren i da ćemo na njemu odigrati ovaj turnir u odbojci na pijesku. Možda je malo prerano za reći, ali nadam se kako će ovo postati jedna lijepa tradicija, koju će posjećivati iz godine u godinu sve više ekipa iz čitave regije. Ovom prilikom bih pozdravio sve ekipe koje sudjeluju na ovom turniru s nadom da ćemo se viđati od sada puno češće, jer su ovdje uvjeti idealni, pogotovo sada u ova ljetna vremena. Također bih pozdravio i našeg novog gradonačelnika gospodina Krešimira Kašubu te predsjednika Športske zajednice Grada Našica Nikolu Antolovića koji su nas došli obići, a zanimljiva je činjenica da su obojica bili i predsjednici ŽOK-a Našice. Isto tako se moramo zahvaliti i Udruzi starih športova “Slavonac” Našice, odnosno njenom predsjedniku Stjepanu Konjetiću na gostoprimstvu pošto su nam ustupili njihove prostorije na korištenje.” – rekao je Danko Justić, predsjednik Ženskog odbojkaškog kluba Našice.

Ispred Grada Našica, sve prisutne igračite, trenere i roditelje pozdravio je i gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Velika zahvala svima na lijepoj promociji ovog sporta koja je ujedno i promocija zdravoga života kao i promocija udruga koje djeluju na području Grada Našica – njih stotinjak. Ovo je, možemo reći, povijesni trenutak za ŽOK Našice pošto se turnir odigrava na novom terenu. Lijepo je napomenuti kako je s nama i prvi predsjednik kluba Nikola Antolović koji ga je sada već davne 2005. godine osnivao zajedno s Anom Marijom Mihić i Miroslavom Mihićem. Meni je pripala čast nastaviti voditi ovaj klub nekih 6 godina, a nakon mene ŽOK Našice je preuzeo gospodin Danko Justić koji ga je odveo stepenicu više. Sve to je za svaku pohvalu i Grad Našice će im i dalje davati veliku podršku u budućim aktivnostima. Želim vam svako dobro i nastavite s ovakvim radom!” – izjavio je Krešimir Kašuba, gradonačelnik Grada Našica.

Za kraj, par riječi rekao je i predsjednik Športske zajednice Grada Našica Nikola Antolović.

Moram naglasiti da je Ženski odbojkaški klub Našice jedini ženski klub na području Grada. Mi u Našicama imao 40 aktivnih sportskih udruga, a prema tom broju se nalazimo odmah iza Osijeka. Zahvalio bih se gradonačelniku i Gradskom vijeću na podršci našičkom sportu tijekom svih ovih godina. Također se zahvaljujem i svima koji ste došli na ovaj turnir kao i organizatoru – ŽOK-u Našice na odlično odrađenom poslu. Moram spomenuti i Mirnu Puhanić koja je, također, jedna od osnivačica ovog odbojkaškog kluba, a svima ostalima želim puno uspjeha, zdravlja i sreće!” – rekao je, između ostalog, predsjednik Športske zajednice Grada Našica Nikola Antolović.

Rezultati uskoro…

Pročitajte još