Tri novooboljele osobe, svi su kontakti ranije oboljelih

Danas bilježimo povećanje broja oboljelih za tri osobe pa je time na području Osječko – baranjske županije od koronavirusa do sada oboljelo 120 osoba. 74 od njih je izliječeno, sedam tijekom posljednjih 24 sata. Novooboljele osobe kontakti su ranije oboljelih i žive na području Osijeka, Briješća i Koške. Klinički bolnički centar Osijek i Zavod za javno zdravstvo Osječko – baranjske županije testirali su ukupno 108 pristiglih uzoraka. KBC 96, a ZZJZ 12. Nakon utvrđenih novih pozitivnih nalaza epidemiolozi su u samoizolaciju stavili još 18 osoba te je trenutno u samoizolaciji na području naše županije ukupno 106 osoba.

U KBC-u Osijek je do sada 10 djelatnika oboljelo od koronavirusa od kojih je jedan današnji pozitivan nalaz. Pet od njih je izliječeno što je potvrđeno dvostrukim negativnim testom te je trenutno pet djelatnika KBC Osijek pozitivno na koronavirus. Opća županijska bolnica Našice nema niti jednog oboljelog medicinskog djelatnika, a u njihovoj je evidenciji i dalje samo jedna osoba s područja Našica pozitivna na koronavirus i nalazi se u kućnoj samoizolaciji. Na liječenju u KBC Osijek od danas se nalazi 11 osoba, šest manje nego jučer, a već tjedan dana ni jedna oboljela osoba ne liječi se u Respiracijskom centru.

 

Policijska uprava osječko – baranjska tijekom posljednja 24 sata nije zaprimila niti jednu dojavu građana o kršenju samoizolacije, a samoinicijativno su obišli 16 osobe i sve su poštivale mjere samoizolacije. I dalje se provjeravaju propusnice na 7 stalnih nadzornih punktova na granicama županije. Obavljeno je ukupno 3.017 provjera, a dvije su osobe zatečene bez propusnica te im prolaz nije dozvoljen.

 

Tri novooboljele osobe na području županije podsjetnik su na to da opasnost od zaraze koronavirusom još nije iza nas, stoga je načelnik Stožera civilne zaštite Osječko – baranjske županije Goran Ivanović uoči praznika 1. svibnja upozorio građane na epidemiološke mjere koje su i dalje na snazi.

 

Danas nas je na sjednici Stožera civilne zaštite Policijska uprava izvijestila kako će u petak, 1. svibnja obilaziti sve one lokacije koje građani inače koriste za obilježavanje praznika rada i upozoravati ih da se pridržavaju preporuka koje je donio Hrvatski zavod za javno zdravstvo Republike Hrvatske. Obilježite praznik u obiteljskoj atmosferi bez većih okupljanja i poštujte mjeru koja govori da su zabranjena okupljanja za više od pet osoba.” – poručio je Ivanović.

Pročitajte još