Učenici OŠ kralja Tomislava Našice posjetili Udrugu Farmica za napuštene pse i mačke

Učenici OŠ kralja Tomislava Našice posjetili Udrugu Farmica za napuštene pse i mačke

U četvrtak, 7.11.2019. učenici i učiteljica Đurđica Mašić iz OŠ kralja Tomislava Našice posjetili su volontere skloništa Udruge za dobrobit i zaštitu pasa i mačaka  Farmica iz Našica, donirali su im 30 kg jabuka, posudice za hranu, dekice, povodce, hranu i 812,00 kuna za napuštene pse i mačke. Inicijator ove humanitarne akcije na razini škole bila je mala humanitrka Dorotea Horvat.

Dorotea Horvat je u ime učenika i razrednika pozdravila, uručila donaciju i 812,00 kuna vrijednim volonterima Mateji Kilibardi i Nenadu Kneževiću. Mateja se zahvalila u ime Udruge „Famica“ na donaciji.

Učenici Dorotea Horvat, 8.d, Ivana Kovačević, 8.c, Petar Keglević, 7.c, Mia Devald, 7.d, Elena Liška, 7.d, Eva Puhanić, 6.d i Tia Marks, 4.c zatekli su volontere „Farmice“ u hranjenu i čišćenju boksova. Mateja i Nenad su učenike poveli u obilazak „Farmice” gdje su učenici upoznali stanovnike koji su sklonjeni s ulice. Doznali su da trenutno četiri volontera vode brigu o Udruzi „Farmica“ za napuštene životinje: magarca magu Miška, svinju Ružu, dvije vijetnamske svinje, oko 70 pasa, koza, mačaka, kokoši i pataka, imena životinja, koliko su stare, te koliko ih se do sada udomilo. Na kraju posjete učenici su ispratili malu Ledu na udomljenje. Učenici su doznali da su udruzi potrebna novčana sredstva za veterinarske troškove: za bolesne pse i mačke,  sterilizaciju, operacije pasa i mačaka, čipiranje i druge neophodne stvari.

Molimo sve građane velikog srca da pomognu radu skloništa za pse i mačke te donirajući slamu, zob, stare deke, krpe, ručnike, povodce i ogrlice koje više ne koristite, kao i hranu za pse i mačke. Učenici i učiteljica Mašić se zahvaljuju zapovjedniku DVD Našice Zvonku Ljubljanoviću, vatrogascu Robertu Hrenu za prijevoz i profesoru Rajku Kusturiću na jabukama. 

Pročitajte još