Rukomet – Sredio David “Golijata”

nexe6_5_2012a

RK Zamet u finalu Kupa Hrvatske

RK NEXE  : RK ZAMET RIJEKA   28:35 (12:20)

Rukometaši Zameta plasirali su se u finale Kupa Hrvatske pobijedivši Nexe 28:35. Mi smo samo na početku utakmice bili ravnopravan suparnik, ostatak dvoboja igrači iz Rijeke su održali rukometnu školu našim igračima. Pobjeda momčadi iz Rijeke bila je čista, uvjerljiva i zaslužena. Zamet je više želio ovu pobjedu, a to su, iznimnom borbenošću i zalaganjem, dokazali i na terenu. S druge pak strane, ukoliko nastavimo s igrama koje nas „krase“ na domaćoj sceni, imat ćemo velikih problema na putu k osiguranju nastupa u Europi i SEHA ligi u slijedećoj sezoni.

Junak utakmice – Ivan Stevanović s 24 obrane. Pratili su ga Marin Srakić s 10, Igor Vujić s 9 i Mateo Hrvatin sa 7 zgoditaka.
Kod Nexea Mario Obad zabio je 9, Marin Varvodić 6 zgoditaka.

Riječ imaju pobjednici – vratar Zameta Ivan Stevanović i najbolji strijelac Marin Srakić.

IVAN STEVANOVIĆ: „ Mislim da smo odigrali odličnu utakmicu, posebno u obrani u prvih 30 minuta. Do odmora smo stigli na velikih plus 8 koje smo u nastavku znalački sačuvali. Ovom smo pobjedom osigurali i nastup u Europi slijedeće sezone što dodatno daje na težini. Ovo je za nas ogroman uspjeh.“

MARIN SRAKIĆ: „ Pripremali smo se cijeli tjedan posebno za ovu utakmicu. Prvenstveno smo morali uvjeriti sami sebe da su igrači Nexea kao i mi „od krvi i mesa“, da nisu svemirci. Danas nam se sve poklopilo. Cijelu se sezonu mučimo, imali smo fantastičnih ali i užasnih utakmica. Sve nas je to koštalo ulaska u Ligu za prvaka. Događanja u i oko kluba, financijska situacija, sam dolazak u Poreč… nisu vodila k tome da ćemo se plasirati u finale Kupa. Kada stigli, dočekala nas je iznimna usluga i smještaj, ljudi su nas u Poreču držali kao malo vode na dlanu. I to nam je pomoglo u razmišljanju i pripremi za utakmicu. Odigrali smo svoju taktiku, duboku obranu, vukli smo „u leđa“ koliko smo mogli. Na vratima smo imali nevjerojatnog Stevanovića koji je danas branio čuda. Svaki je igrač i član stručni stožer danas disao kao jedan i dao svoj doprinos ovoj veličanstvenoj pobjedi. Europu smo osigurali, sutra možemo guštat u finalu protiv Zagreba. Mislim da smo to i zaslužili.“

Sutra u 13 sati igramo za treće mjesto s Moslavinom iz Kutine koja je u drugom polufinalu uvjerljivo poražena od branitelja naslova CO Zagreba.

(Tekst: Vjekoslav Mahovlić)

Pročitajte još