Održana redovna izvještajna skupština Zajednice tehničke kulture Grada Našica

Održana redovna izvještajna skupština Zajednice tehničke kulture Grada Našica
U četvrtak, 8.2.2018. godine održana je redovna izvještajna Skupština Zajednice tehničke kulture Grada Našica na kojoj su podnijeta izvješća za proteklu, 2017. godinu i donijeti planovi rada i aktivnosti za 2018. godinu te podijeljena priznanja i nagrade.

Predsjednik Zdenko Lovrić i tajnik Mirko Košturjak su istaknuli da je 2017, godina za ZTK bila izuzetno plodna i uspješna. Za to su zaslužni, prvenstveno Grad Našice koji je osigurao veći dio sredstava za to, a nije izostala pomoć i potpora ZTK OBŽ, IRIM-a, Osnovne škole Dore Pejačević i drugih. Kao najznačajnije je istaknuto osnivanje i rad Centra tehničke kulture Grada Našica kroz čije radionice je prošlo više od 200 djece. Početak je bio težak jer je prvo trebalo nabaviti opremu i sredstva, te stručne i vrsne voditelje radionica. Prvi ciklus od 5 radionica trajao je do kraja školske godine a drugi od 6 radionica do kraja godine. Kako su ciljane skupina za radionice upravo djeca osnovnih i srednjih škola to su, pored plakata i letaka, bile organizirane i promotivne radionice kao male škole tehničkih aktivnosti, u sve tri osnovne škole na području Grada Našica te u vrtiću za skupinu predškolske djece i sa svima su sklopljeni pisani sporazumi o daljim aktivnostima. Radionice CTK se redovno nastavljaju i u ovoj godini a novina je radionica elektronike i elektrotehnike koja se odvija u Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga u Našicama.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEPored redovnih aktivnosti tijekom godine, od sudjelovanja u gotovo svim aktivnostima vezanim za Grad, posebno se ističe organizirani nastup na 5. Festivalu tehničke kulture u Osijeku. Na njemu je bilo učešće s 3 radionice te izložbama i prezentacijama udruga. Pored ZTK i njenih udruga učešće su imali Oldtimer klub Našice i Foto klub mladeži Crvenog križa Našice. Festival je organizirano posjetilo oko 200-tinjak školske djece iz Našica za koje je bio organiziran besplatan autobus. Na Festivalu je bio i gradonačelnik Grada Našica g. Josip Miletić koji je obišao naše izlagače, pohvalio njihov nastup i obećao takvo prezentiranje udruga tehničke kulture s područja Grada Našica i šire, za ovu godinu u Našicama. Zbog toga je ZTK Našice ove godine i planirala, kao novinu, održavanje Festivala tehničke kulture u Našicama.

Na svečanom dijelu Skupštine podijeljena su priznanja i nagrade zaslužnim pojedincima te zahvalnice osnovnim i srednjoj školi te vrtiću. Ujedno su uručene zahvalnice Oldtimer klubu i Foto klubu mladeži CK za sudjelovanje na Festivalu TK.

Po završetku Skupštine upriličeno je druženje uz osvježenje i domjenak.

Pročitajte još

Učitavanje...