Teška krađa provaljivanjem

Teška krađa provaljivanjem

Teška krađa provaljivanjem

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u večernjim satima 7. svibnja nepoznati je počinitelj provalio u prodavaonicu u Gundulićevoj ulici u Osijeku i ukrao nekoliko stotina kutija cigareta i prehrambene artikle, pričinivši materijalnu štetu od više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Nedozvoljena trgovina

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 59-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo nedozvoljena trgovina. U prijepodnevnim satima 8. svibnja policijski službenici zatekli su u Radićevoj ulici u Osijeku 59-godišnjaka kod kojeg su pronašli i uz potvrdu oduzeli više komada paketića rezanog duhana težine više kilograma, bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Pronašli ručnu bombu i minu

Prilikom obavljanja poljoprivrednih poslova u poslijepodnevnim satima 8. svibnja, građanin je na zemljištu kod Majških Međa pronašao ručnu bombu bez upaljača zaostalu iz Drugog svjetskog rata.

Istoga dana u poslijepodnevnim satima, također prilikom obavljanja poljoprivrednih poslova, građanin je na zemljištu pronašao protupješačku minu.

Na mjesta pronalaska izišli su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu koji su preuzeli bombu i uništili minu.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće, koje su se dogodile na područjima Đakova, Belišća i Našica. U dvije prometne nesreće dvije su osobe lakše ozlijeđene, dok je treća za posljedicu imala materijalnu štetu.

Pročitajte još