Svjetski dan Sunca u 4.a razredu OŠ kralja Tomislava

U sklopu projekta Rastimo zdravo koji je otvoren na eTwinning platformi, autorice učiteljice savjetnice Ljiljane Kubaša i učiteljice mentorice Brankice Habuzin, obilježili su Svjetski dan Sunca.


Gledamo sunce svakodnevno te nam ono postaje uobičajeno. Počinjemo ga zanemarivati, a ono nas grije i razveseljava te utječe na naše zdravlje. Ideja za obilježavanjem Dana Sunca potekla je od američkog predsjednika Jimmya Cartera, a njegovo obilježavanje potiče i NASA. Veliku važnost u našim životima ima svjetlost i toplina. Svakodnevno naš planet Zemlju hrani i grli svojom toplinom i energijom.

Učenici su istražili su na što sve utječe sunce

Unatoč upozorenjima stručnjaka o opasanostima sunca, istraživanja su pokazala da izloženost suncu ima brojne zdravstvene prednosti. Učenici 4.a razreda OŠ kralja Tomislava istražili su na što sve utječe sunce. Ono utječe na: raspoloženje, dobar vid, alergije, kosti i mišiće, zdravlje srca, zdravlje probavnog sustava, žuticu…Naučeno su predočili umnim mapama, a u skupnom radu izradili su i sunčane ure čiju su funkciju isprobali u školskom dvorištu.Dopustite da sunce pozitivno utječe na vaše zdravlje!

“Sunce može biti vaša najveća tama ili najveća utjeha, ovisno o tome kako gledate na njegov sjaj.” – Anthony Liccione

Izvor: OŠ kralja Tomislava Našice

Stric pivo

Pročitajte još