Otvorena tradicionalna „Izložba fotografija iz Domovinskog rata”

 


U prostorijama Doma HV-a, u organizaciji HVIDR-e otvorena je “Izložba fotografija iz Domovinskog rata” koju možete posjetiti do večernjih sati. Izložbu su otvorili Miroslav Ranogajec predsjednik HVIDR-e Našice te gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba sa suradnicima koji se okupljenima obratio s nekoliko riječi.

„Prije 31 godinu, na današnji dan, obranjene su Našice zahvaljujući našim braniteljima kojim danas odajemo dužno poštovanje. Posebnu smo počast danas odali onima koji su dali svoj život kako bismo danas slobodno živjeli u jednoj europskoj državi visokih demokratskih standarda. Njihova imena ne smijemo zaboraviti – Branko Glavaš, Slavko Marod i Antun Sertić. Trenutno se nalazimo u Domu Hrvatske vojske, odnosno u Spomen sobi hrvatskih branitelja gdje smo otvorili tradicionalnu Izložbu fotografije iz Domovinskog rata. Njome se prisjećamo kako rat donosi velike žrtve i svakako moram naglasiti kako se danas vodi borba na teritoriju Europe – u Ukrajini kojom možemo povući, nažalost, paralelu s našim Domovinskim ratom.” – zaključio je gradonačelnik Kašuba te je još jednom istaknuo kako ne smijemo zaboraviti žrtvu naših branitelja.

Miroslav Ranogajec, predsjednik HVIDR-e Našice se osvrnuo na samu ideju i cilj izložbe. „Izložba je nastala prije desetak godina kako bismo mlađim generacija približili događaje iz Domovinskog rata na našičkom području. Tada su poginuli naši branitelji Slavko Marod, Branko Glavaš i Antun Sertić i ova je izložba, na neki način, posvećena njima te svim braniteljima koji su dali svoj doprinos u oslobađanju Republike Hrvatske.” – rekao je, između ostalog, predsjednik Ranogajec.

Stric pivo

Pročitajte još