Našice – Prevencija i alternativa

policija24_2_1a

Policija u zajednici, Policijske postaje Našice nastavila je sa preventivnim projektom pod nazivom “Zajedno više možemo”, provođenjem II. komponente navedenog projekta pod nazivom “Prevencija i alternativa – 1” (PIA – 1).

U mjesecu veljači i ožujku u osnovnim školama “Dore Pejačević” i “Kralja Tomislava” u Našicama te “I. B. Slovaka” u Jelisavcu provodi se navedena komponenta preventivnog projekta koja ima za cilj učenicima petih razreda pojasniti i predočiti rad policije, predstaviti i pojasniti problem štetnosti zlouporabe opojnih droga, alkohola i drugih oblika rizičnog ponašanja, te učenicima učvrstiti pozitivne stavove i vrijednosni sustav. Također je potreba kod učenika razviti osjećaj da prihvate policiju kao prijatelja pomagača i da su poslovi policije u općem interesu zajednice i svakog pojedinca koji u njoj živi.

policija24_2_2a

Nakon edukativnog predavanja učenicima petih razreda uručuju se kratka kviz-pitanja o optimalnoj informiranosti o zakonskim posljedicama činjenjem kažnjivih radnji i o svakodnevnim životnim problemima.

Nakon provođenja I. i II. komponente slijedi i provođenje ostalih komponenti navedenog preventivnog projekta u kojima će se redom obavljati edukativna predavanja u školskim učionicama učenicima šestih razreda i njihovim roditeljima.

policija24_2_3a

Pročitajte još

This will close in 8 seconds