Našice – Redovita skupština Nogometnog središta Našice

nogomet24_2_1a

Nogometno središte Našice održalo je svoju 4. izvještajni skupštinu kojoj su, uz 24 (od 30) predstavnika s ovjerenom punomoći, nazočili gradonačelnik Našica Krešimir Žagar, glavni tajnik ŽNS Ante Vučemilović i predsjednik Športske zajednice Grada Našica Josip Pavlus. 

Skupština je počela dodjelom nagrada i priznanja za postignuća u protekloj  godini, što je jedna od novina Izvršnog odbora NS Našice. Najboljim klubom proglašen je nogometni klub Fešk, najbolji igrač je Vladimir Torčić (Našk, Vihor), najbolji vratar je Ljubiša Prodanović (Mladost Stipanovci) i najbolji trener Branko Marček (Fešk). Posebno priznanje za životno djelo dodijeljeno je prof. Dragutinu Blaževiću koji se, u svoje i u ime ostalih laureata, zahvalio na dodjeli te istaknuo kako je priznanje njemu ujedno i priznanje svim nogometnim djelatnicima i njihovim klubovima.

{gallery}Slike_tekstovi/2012/2mjesec/24a/v1{/gallery}

Nakon svečanog dijela djelatnik Policijske postaje Našice Franjo Štimac upoznao je nazočne sa zakonom o prevenciji na stadionima s napomenom kako je stanje na ovom području bilo bez većih izgreda. No bez obzira na to treba biti oprezan, u čemu će te imati punu podršku našičke postaje – poručio je Štimac.

Izvješća o radu 2.ŽNL i LNS za jesen 2011., u kojem su sadržana izvješća povjerenika natjecanja, povjerenika suđenja, disciplinskog suca, Zbora nogometnih sudaca, Zbora nogometnih trenera i Nadzornog odbora prihvaćena su bez rasprave i primjedbi. Isto kao i Program rada s proračunom za tekuću 2012. godinu. 

Skupština je donijela odluku da prvenstveno u 2.ŽNL-i počinje 11.3., u Ligi središta 22.4., ligi pionira 10.3. i juniorskoj ligi 7.4.2012. godine. Za ovogodišnji Kup prijavilo se svega četiri kluba (Fešk, Lila, Motičina, Vihor), oni koji su još zainteresirani mogu se prijaviti do 27. ožujka. Skupština je, u cilju da se ovo natjecanje podigne na viši nivo, donijela odluku kojim će biti obvezno sudjelovanje svih klubova, s tim da će županijski prvoligaši (Đurđenovac, Lila, Vihor) krenuti od drugog, a međužupanijski ligaš Fešk od trećeg kola.

 Na prijedlog povjerenstva udovoljeno je zamolbi igrača Branka Jakovljevića (Brezik), kojem je zbog povrede disciplinskog pravilnika izrečena mjera zabrane nastupa u trajanju od 2 godine. Budući je izdržao više od polovice kazne ista se ukida s tim da će, u koliko napravi novi prekršaj, biti isključen iz nogometnog natjecanja.

 Na prijedlog predsjednika Darko Grahovac i Mirko Knežević razriješeni su dužnosti člana Izvršnog odbora, umjesto njih izabrani su Boris Šteher (dopredsjednik) i Zvonko Šarlija.  Istovremeno je umjesto predsjednika Nadzornog odbora Perice Perića na tu dužnost izabran Mirko Knežević.

nogomet24_2_2a

Predsjednik Ivica Valenčak je prisutne upoznao s vrijednom donacijom Erste banke koja je poklonila 20 računala sa svom opremom, preostalih šest pokloniti će njegova tvrtka. Svi će klubovi biti umreženi sa središtem koje će za njih, odnosno djelatnike koji će na računalima raditi, organizirati posebni tečaj. Na kraju klubovima su podijeljeni obrasci (u bloku) koji u mnogome pojednostavljuju i olakšavaju rad prije odigravanja utakmica.

 Skupštini se obratio glavni tajnik Županijskog nogometnog saveza Ante Vučemilović, ispričao je nemogućnost dolaska predsjednika te izrazio nadu da će klubovi našičkog središta zadržati trend i postići što bolji plasman. Suradnja s Našicama je na najvišem nivou, Županijski savez će u okviru svojih mogućnosti i dalje podupirat rad jednog od najboljih središta – poručio je Vučemilović.

 I na kraju sjednice, koja je, zbog dostave pisanih izvješća i prijedloga, protekla bez ikakve rasprave, nazočnim se obratio prof. Dragutin Blažević, poručio je da se glede provođenja preregistracije „trgnu iz zimskog sna“ jer krajnji se rok (29.2.) brzo primiče.

(Tekst&Foto: Srećko Sobodić)

Pročitajte još