Poraz Gromova u Španjolskoj – BM Logroño La Rioja – RK NEXE 31:30 (14:15)

Junačka utakmica Rukometnog kluba NEXE u Španjolskoj jučer je, na žalost, završila identičnim rezultatom kao i ona prva u Našicama, samo što su ovog puta slavili Španjolci. Da je bilo samo malo više koncentracije i zrno sportske sreće u završnici, Gromovi bi se danas vraćali kući s nova dva velika boda.

No, unatoč minimalnom porazu, ne može im se ništa zamjeriti – ostavili su srce na terenu i hrabro se borili do posljednjeg sučevog zvižduka, iako su kroz gotovo cijelu utakmicu morali igrati s jednim ili čak i dva igrača manje, što je vrlo teško protiv ekipe kakva je La Rioja. Našičani su već osigurali prolaz tako da je jučerašnja utakmica bila ključna za domaću ekipu koja lovi četvrto mjesto u skupini. Sve čestitke i navijačima Gromova koji su u velikom broju doputovali u Španjolsku i uz bubnjare Zdenka i Braneta navijali od prve do zadnje minute vodeći svoju bitku na tribinama s malobrojnim domaćim navijačima. Na tribinama su uz predsjednika i članove Uprave kluba i članove obitelji Ergović, bili i našički gradonačelnik Krešimir Kašuba te brojni simpatizeri kluba.

Fahrudin Melić bio je najefikasniji igrač u redovima RK NEXE-a s 9 pogodaka, od čega je 6 zabio iz sedmeraca bez ijednog promašaja, Halil Jaganjac zabio je 6, no uz silnu želju i njega, ali i svih ostalih igrača, bodovi su na kraju ipak ostali u Španjolskoj. Našički vratari opet na visini zadatka – Dominik Kuzmanović skinuo je dva sedmerca, a Mihailo Radovanović upisao čak dvanaest obrana iz igre. Sjajan učinak imao je i domaći vratar Perez Molina koji je zaustavio čak 17 udaraca. Gromovi danas prije podne čarterom lete iz Pamplone za Zagreb, a onda autobusom za Našice. Nova utakmica na rasporedu je već u subotu, u nastavku Premijerke, u 3. kolu Lige za prvaka RK NEXE gostuje u Sesvetama.

EHF Europska liga – 9. kolo grupa C

BM Logroño La Rioja – RK NEXE  31:30 (14:15)

Palacio de los Deportes de La Rioja, gledatelja 380

Suci:  Daniel Accoto Martins i Roberto Accoto Martins (POR)

Delegat:  Péter Éles (HUN)

BM Logroño La Rioja: Perez Molina (17 obrana), Dorado Pérez 2, Rivero Noris 3, Casado Marcelo 6, El Korchi Fernández 2, Rubino Fernandez 8, Serradilla Cuenca, Rodríguez Moreno 4, Moreira Rodriguez 1, Domenech De Almeida, Ortiz Badillo, Cadarso Caballero E. 3, Cadarso Caballero D. 2, Kisselev Kisseleva, Goni Macua, Romeo Lopez

Trener: Miguel Angel  Encinas Velasco

RK NEXE: Kuzmanović (2 obrane/2 sedmerca), Bakić, Barišić Jaman, Vejin 3, Radovanović (12 obrana), Greganić 1, Vida, Blažević, Velkavrh, Severec 2, Moslavac 2, Melić 9, Jaganjac 6, Kavčič 2, Markušić 3, Pribetić 2

Trener: Branko Tamše

Sedmerci: BM Logroño La Rioja: 5/7; RK NEXE 6/6

Isključenja: BM Logroño La Rioja 8 minuta (Rivero 2′,2′, El Korchi 2′,Cuenca 2′); RK NEXE: 16 minuta (Bakić 2′, Severec 2′,2′, Moslavac 2′, Melić 2′, Kavčič 2′, Markušić 2′, Pribetić 2′)

Izvor: RK NEXE

Pročitajte još