Srednjoškolci će sudjelovati na natjecanju za mlade prevoditelje EU

U organizaciji aktiva stranih jezika, prof. savjetnice Barbare Bošnjak i prof. Mirele Rukavina – Sabo, u Srednjoj školi Isidora Kršnjavog održano je, u virtualnom okruženju, prednatjecanje u prevođenju za učenike rođene 2004. godine.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMENastupilo 11 učenika

Na prednatjecanju je iz našičke škole pristupilo 11 učenika, među kojima su najkreativniji i najtočniji u primjeni prevoditeljskih rješenja bili Marica Galinec (3. a OG), Karmen Güttler (3. a OG), Karla Mikinac (3. b OG), Lara Šimić (3. bOG) i Domagoj Mergeduš (3. PMG). Uz pojedinačne uspjehe učenika, SSIK je po prvi puta nasumičnim odabirom odabrana za sudjelovanje na izravnom natjecanju u prevođenju za mlade prevoditelje „Juvenes Translatores 2021./2022.“ koje će se održati 25. studenoga 2021.

Prevode na službene jezike EU

Glavna uprava za pismeno prevođenje Europske komisije u Bruxellesu organizator je natjecanja u prevođenju za srednje škole u Europskoj uniji. Glavne etape natjecanja su priprema prednatjecanja i prijava škola, prevođenje teksta i svečana dodjela nagrada za najuspješnije mlade prevoditelje u EU. Jezici s kojih i na koje se prevodi službeni su jezici EU.

IZVOR: SŠIK

Pročitajte još