Oprezno – Ljepše i toplije vrijeme donosi i više motorista na cesti

motori1a

motori1a

Svake godine nakon duge zime, a sa dolaskom ljepšeg vremena na našim cestama sve veći je broj motociklista na cestama. Baš zbog te činjenice upozoravaju se svi sudionici u prometu da obrate pažnju na njih, a isto tako i ljubitelje vožnje na dva kotača molimo da prilagode brzinu uvjetima koji su ovih dana osobito promjenjivi.

 

Mislimo da je dobro za naglasiti kako je motor kudikamo manjih dimenzija nego automobil, pa vrlo često bude slabo i dosta kasno uočljiv na cesti. Uz to brzina koju motor može razviti u kratkom vremenu je puno veća nego automobil, pa i reakcija svih sudionika u prometu mora biti brža. Zbog svega toga mole se svi sudionici da uspore i obrate veću pozornost kako bi se trend stradavanja motociklista održao jer smo upoznati sa podatkom kako je na svu sreću broj prometnih nesreća motorista uvelike smanjen.

 

Za kraj moramo naglasiti kako je konzumacija alkohola i dalje vrlo visok uzročnik prometnih nesreća, pa se upozoravaju svi vozači da alkohol i vožnja mogu biti pogibeljna kombinacija. Ukoliko sjedate u automobil ili za upravljač motora morate biti odmorni i bez utjecaja alkohola jer ta odluka može biti ključna kako za vas, ali tako svih onih pored kojih prolazite. 

Pročitajte još