Šesti rođendan Socijalne samoposluge obilježen početkom projekta kojim se zaposlilo 10 žena

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEHumanitarna udruga Dar dobrote jučer je održala početnu konferenciju projekta Zaželi R.A.D.O.ST.-raditi, aktivirati se, doprinijeti, ojačati, suosjećati, truditi se u lovačkoj sali hotela Park Panolija. Partneri projekta su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Regionalni ured Osijek te Centar za socijalnu skrb Našice. Projekt vrijedan gotovo 2 milijuna kuna financira se u 100% iznosu Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u trajanju od 28 mjeseci.

Voditeljica projekta Natalija Barišić Novačić rekla je kako se ovim projektom zaposlilo 10 žena s lokalnog područja na period od 24 mjeseca. “Ovaj projekt pridonijet će smanjenu nezaposlenosti žena. Zapošljavanje žena će pozitivno utjecati na njihov radni potencijal i povećati zadovoljstvo i kvalitetu života pružanjem pomoći starijim i nemoćnim osobama u obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Žene će steći radno iskustvo, nova znanja i radne sposobnosti putem stručnog usavršavanja koja će im omogućiti lakše daljnje zapošljavanje.” – rekla je voditeljica projekta.

Danas je točno 6 godina kako je otvorena Socijalna samoposluga, a predsjednik Udruge Robert Kresić izrazio je veliku sreću i zadovoljstvo za sve ono što se odvijalo tijekom proteklih 6 godina. “Nismo niti sanjali da će doći do ovog trenutka da vodimo svoj samostalni EU projekt u vrijednosti skoro 2 milijuna kuna. Vjerujem kako ovo nije konačan doseg naše Udruge i zasigurno će ovakvih sličnih projekata biti i u budućnosti. Osim što se zadnjih šest godina borimo protiv siromaštva u našoj lokalnoj zajednici, doista mi je drago što smo napravili pomake i kod smanjena nezaposlenosti u Našicama i zasigurno je to jedan vjetar u leđa ne samo meni kao predsjedniku Udruge nego svim našim članovima i volonterima.”- rekao je Kresić i naglasio kako će i u narednom razdoblju svi članovi i volonteri raditi na rastu i razvoju Udruge.

Pročitajte još

Učitavanje...