Sedam osoba novopozitivno na koronavirus – 1 na području Našica

U Kliničkom bolničkom centru Osijek u zadnja 24 sata za područje Osječko – baranjske županije obrađeno je 108 uzoraka od kojih su sedam bili pozitivni na koronavirus. Tri novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka, a po jedna na području Belog Manastira, Našica, Petlovca i Viljeva.

Na bolničkom liječenju nalazi se 66 osoba oboljelih od COVID-19, i to 53 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 9 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 13 pacijenata s tim oboljenjem. Preminula je jedna osoba u dobi od 59 godina.

 

Na području Osječko – baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 819 osoba. U zadnja 24 sata policijski službenici proveli su devet provjera osoba u samoizolaciji, a kršenje te mjere utvrdili su za dvije osobe, državljane Mađarske. Oni su 11. veljače ušli u Hrvatsku, prijavili namjeru boravka te im je određena obaveza samoizolacije u mjestu Vardarac, međutim obje osobe su 14. veljače kao izlazni putnici doputovali na Granični prijelaz Duboševica. Kako nisu posjedovali negativan PCR test, uručeni su im prekršajni nalozi i izrečene novčane kazne u iznosu od 8.000 kuna, koje su odmah i naplaćene. Nakon provedenog postupka omogućen im je izlazak iz RH.

 

Policijski službenici obavili su i 130 nadzora objekata, a nisu utvrdili kršenje propisanih mjera. Tijekom vikenda inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 98 nadzora provođenja epidemioloških mjera (27 ugostiteljskih objekata, 16 prodavaonica, 8 pekarnica, 4 benzinske crpke, 3 kioska, a ostalo u drugim objektima) i pri tomu nisu utvrdili nepravilnosti.

Pročitajte još