Sastanak s predstavnicima Županijskog upravnog odjela OBŽ u Policijskoj upravi osječko – baranjskoj

Načelnik Policijske uprave osječko – baranjske Ladislav Bece održao je radni sastanak na kojem su bili prisutni pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko – baranjske županije Tatjana Roth, jedan od ugostitelja s našeg područja, kao i zamjenik načelnika Policijske uprave Osječko – baranjske Darijo Premec te Voditelj službe za sigurnost cestovnog prometa Berislav Horvatić, koji su donijeli sljedeće zaključke i stavove:

Turizam je jedan od glavnih pokretača razvoja gospodarstva Osječko – baranjske županije te se kreira dodatna turistička ponuda, a element sigurnosti postao je ključni kriterij odabira destinacije putovanja. Osječko – baranjska županija je sigurna destinacija, no aktivne mjere opreza i prevencije otklonit će potencijalne prijetnje i moguću ugrozu.

Turisti zahtijevaju drugačiji pristup u pružanju osjećaja sigurnosti

Zbog svoje specifičnosti ponašanja u destinaciji, turisti zahtijevaju poseban, drugačiji pristup u pružanju osjećaja sigurnosti, odnosno kako bi se održao imidž sigurne destinacije, potrebno je djelovati na njima prihvatljiviji način.

Osim klasičnih oblika zaštite koje je Policijska uprava osječko – baranjska do sada poduzimala, potrebno je razmotriti, u suradnji sa svim ostalim institucijama i tijelima uključenima u turizam, i novije, modernije, specijaliziranije oblike pružanja osjećaja sigurnosti i zaštite turista uz upoznavanje ljepota i znamenitosti.

Stoga je nužno, kroz percepciju djelatnika turističkog sektora istražiti i analizirati potrebu uvođenja novijih oblika stvaranja pozitivnog imidža sigurne destinacije i brige za turista. Jedan od tih potencijalnih modela je edukacija policijskih službenika koji su u direktnom kontaktu sa stranim i domaćim turistima.

Pročitajte još