Našice – Konferencija za novinstvo RK Nexe

rukomet9_11_1a

U pripremi utakmice 9. kola SEHA lige s Tatranom iz Prešova rukometni klub Nexe organizirao je konferenciju za novinstvo kojoj su, uz predsjednika Josipa Ergovića, nazočili sportski direktor Zdenko Kordi, trener Kasim Kamenica, igrači Robert Markotić, Mate Šunjić te glasnogovornik i tajnik kluba Vjekoslav Mahovlić. Najvažniji dio bio je potpis ugovora s igračem Robertom Markotićem a slijedila je rasprava o nastavku SEHA lige, u kojoj Nexe ima velike ambicije, dvije utakmice s turskim Besiktasem u okviru EHF Kupa i rad s ostalim ekipama koje djeluju u ovom klubu.

Predsjednik Josip Ergović je u ime kluba pozdravio nazočne novinare i TV kuće te iskazao  zadovoljstvo do sada učinjenim.

rukomet9_11_3aVeliki dobitak za naš klub je što smo danas dogovorili potpisivanje ugovora (na 4 godine) s našim igračem Robertom Markotićem. Nakon toga ćemo govoriti o utakmici s Tatranom, dvjema utakmicama s Besiktasom i ostalim aktivnostima u kojima ćemo iznijeti što smo postigli i naše planove za budućnost.

Poslije predsjednika, a nakon što je stavio potpis na ugovor, svima se kratko obratio Robert Markotić. Nije krio zadovoljstvo što je i to na najbolji način riješeno.

Drago mi je što potpisujem ugovor za klub u kojem sam već četiri godine. Nadam se, i vjerujem, da ću svojim radom dokazati da sam potpis zavrijedio – kratak je bio Markotić.

rukomet9_11_4aTrener Kasim Kamenica je u šali rekao “A ja ga odlučio staviti na transfer listu“. O onom što dolazi vrlo ozbiljno je govorio.

Ovaj potez pokazuje orijentaciju kluba prema kvalitetnim igračima s područja ove regije. Zadovoljan sam s Markotićem koji je jedan od glavnih oslonaca naše ekipe. Ovim potpisom to je dragocjeno za klub ali i njega da se još više prikloni radu i ostvarenju planiranih rezultata.

U nedjelju nam predstoji utakmica s Taranom koji je česti sudionik lige prvaka a prve godine u SEHA ligi igra nešto slabije. No jučer je pobijedio Bosnu što znači da nas očekuje velik rival. Oni su iskusna i fizički jaka ekipa za koju ćemo se dobro pripremiti. Činjenica je da smo malo utakmica igrali na domaćem parketu pa pozivam naše navijače da se odazovu u što većem broju. Raduje da imam zdrav igrački kadar što je veća mogućnost za dobar rezultat.

Slijedi nam gostovanje u Banja Luci i Lovćen kod kuće, bez imalo  podcjenjivanja u svima očekujemo pobjedu. A  nakon toga najvažnije razdoblje za nas – dvije utakmice s Besiktasem. Poznato je da zadnje tri godine EHF Kupa nismo imali sreće sa ždrijebom, ovoga puta moguće da smo dobili lakšeg protivnika. Prođemo li to sve mogli bi reći da smo ostvarili najveći uspjeh kluba – biti u vrhu SEHA lige i ući u šesnaestinu EHF Kupa.

Vratar Mate Šunjić, koji je u zadnjem reprezentativnom susretu s Mađarskom dobio minutažu izbornika Goluže, osvrnuo se na utakmicu s Tatranom i susretima s Besiktasem.

Tatran je vrlo dobra ekipa koja već nekoliko godina igra u ligi prvaka. Sigurno da još nisu uhvatili punu formu pa ih ne smijemo podcijeniti. Dočekujemo ih zdravi i vjerujem da ćemo, uz pomoć naših gledatelja, doći do nova tri boda. Nakon toga dolaze utakmice s Besiktasem koji je također sudjelovao u europskim natjecanjima. Riječ je o protivniku koji sigurno razmišlja kao i mi. Vjerujem da ćemo mi tu priliku iskoristiti i prezimiti u Europi – zaključuje mladi inženjer matematike.

rukomet9_11_2a

Na kraju skupu se obratio sportski direktor Zdenko Kordi koji je, uz rad s prvom ekipom, zadužen za koordinaciju svih selekcija u klubu.

Veliku pažnju u klubu poklanjamo promociji naše škole rukometa. To je posao koji želimo odraditi najkulturnije jer radi se o mladosti i budućnosti ovoga kluba. Unatrag tri godine ustrojili smo sve selekcije a u ovom preslagivanju dva smo igrača poslali na tečaj za suce i isto toliko na školovanje za trenere rukometa. Umjesto voditelja druge ekipe Damira Eklića, koji nas je svojevoljno napustio, odlučili smo se za varijantu domaćeg kadra. Tako je bivši igrač Ivan Tomičić zamijenio Eklića dok je Matko Zrilić došao na Tomičićevo mjesto. Sve to radimo u pravcu da domaće igrače, koji više nisu u sustavu natjecanja, školujemo da bi u budućnosti imali vlastiti stručni kadar. Mislimo da je ovo dobar potez za te igrače, za klub i hrvatski rukomet – rekao je sportski direktor.

Utakmica s Tatranom igra se u nedjelju (19,00) dok će se dan prije, u prijepodnevnim satima, održati druženje igrača i vodstva kluba s građanima i svima koji se nađu na gradskom trgu.

(Tekst: Srećko Sobodić)

Pročitajte još