Rezultati ankete – Većina čitatelja smatra kako će oporavak gospodarstva trajati godinama

Gospodarstvo Hrvatske pogodila je koronakriza, a procjene stručnjaka su kako će se do kraja iduće godine gospodarstvo vratiti na razinu prije korone.

Kako bi saznali dijelite li i vi taj optimizam, postavili smo vam pitanje koliko vi smatrate da će trajati oporavak od gospodarskog pada prouzročenog epidemiološkim mjerama.

Na pitanje koliko dugo smatrate da će trajati oporavak gospodarstva, najveći broj čitatelja, njih 57.44% smatra kako će oporavak gospodarstva trajati godinama, jer nam zbog nastale štete i zaduživanja države slijedi gospodarska kriza. Sam oporavak će biti moguć u potpunosti tek pronalaskom cjepiva, lijeka ili povlačenjem virusa. 26.15% čitatelja smatra kako će oporavak gospodarstva trajati jedno izvjesno vrijeme ovisno o nezaposlenosti i ukupnoj potrošnji stanovništva, otvaranju granica, turističkoj sezoni i brojnim drugim čimbenicima. Samo 32 čitatelja, odnosno njih 16.41% smatra kako će oporavak gospodarstva trajati relativno kratko. Smatraju kada sve mjere Civilnog stožera popuste, a ljudi se vrate na poslove, gospodarstvo će se u potpunosti oporaviti.

Kako će izgledati stvarni oporavak ovisi o mnogo čimbenika, a jedan je svakako povratak turista na naš Jadran jer nam čak 20% BDP-a dolazi s te strane.

Pročitajte još