Rezultati ankete – Većina čitatelja planira ljetovanje ove godine

Suočeni s pandemijom koronavirusa koja je zahvatila cijeli svijet na udaru se našao i turistički sektor. Naime, ova kriza je bitno drugačija od svih dosadašnjih i, kako se čini, potrajat će još neko vrijeme. Restriktivne mjere koje je donio Nacionalni stožer civilne zaštite polako počinju popuštati i mnogi od nas razmišljaju o godišnjem odmoru pa i o odlasku na more. Ministarstvo turizma na čelu s ministrom Garijem Cappellijem radi na oporavku ovogodišnje turističke sezone pa se tako od ponedjeljka, 11. svibnja omogućuje se početak rada hotelima i kampovima u Istri sa sadržajima koji će se otvarati postupno. Vjerujemo kako će se to uskoro dogoditi i u ostalim dijelovima Hrvatske, a ponajprije u Dalmaciji.

Stoga smo vam postavili anketno pitanje “Planirate li ljetovanje ove godine?” te smo vam ponudili tri moguća odgovora: Da, vrijeme je da se vratimo u normalu; Ne, nismo sigurni, a neće biti ni novaca; Još nismo sigurni. U anketi je sudjelovalo 498 čitatelja, a njih 214 što čini 42,86% je odgovorilo potvrdno i većina smatra da je vrijeme da se vratimo u normalu. 160 čitatelja, odnosno, 32,19% ne namjerava ove sezone ići na ljetovanje dok 124 čitatelja još nisu sigurna (24,95%).

 

Iskreno se nadamo da će se ova krizna situacija uskoro smiriti i da ćemo svi imati mirno, dugo i toplo ljeto te da ćemo si moći priuštiti odlazak na naše more.

Pročitajte još