Redovna godišnja izvještajna skupština HVIDR-e Našice – Pregled postignuća i planovi za budućnost

Članovi udruge HVIDR-a Našice u Mjesnom domu u Zoljanu održali su redovnu godišnju izvještajnu skupštinu, koja je ujedno bila i 31. obljetnica osnutka udruge.

Tradicionalno položili vijence

Prije same skupštine članovi HVIDR-e, suradnici i gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba položili su vijence i zapalili svijeće ispred spomen obilježja Uskrsla Hrvatska za sve branitelje, suborce i prijatelje.

Predsjednik Miroslav Ranogajec pozdravio je sve prisutne te iznio izvješće o radu te financijsko izvješće za proteklu godinu, a sva izvješća su jednoglasno usvojena. Predsjednik Ranogajec ovom se prigodom ukratko osvrnuo na aktivnosti u proteklih tri desetljeća, te uručio priznanja i plakete članovima za 15 i 25 godina članstva. Članovi HVIDR-e Našice ostvarili su u proteklom razdoblju i nekoliko donacija te sudjelovali u obilježavanju svih važnih datuma iz Domovinskog rata.

Također, posebne zahvalu dobila je Jasna Dundović koja obnaša dužnost tajnice od osnutka udruge.

Predsjednik udruge izvijestio o postignućima i planovima za budućnost

Na početku skupštine predsjednik Ranogajec je pozdravio sve okupljene te je podnio izvješće za prošlu radnu godinu. „31 godina je iza nas i HVIDR-a je izrazito aktivna udruga. Ove smo godine, nažalost, morali skratiti radno vrijeme – radimo utorkom, srijedom i četvrtkom od 9 do 12 sati. U suradnji s Gradom smo, kao i proteklih godina, organizirali proslavu Dana pobjede nad tzv. JNA u Našicama i Dan hrvatskih branitelja Grada Našica, a drugu godinu za redom smo organizirali Braniteljski šaranaški kup 5. kolovoza. Naglasio bih kako je on jedan od najvećih braniteljskih šaranaških kupova u Hrvatskoj. Naglašavam kako nastavljamo obilježavati ove datume, a nastavit ćemo, naravno, pomagati hrvatskim braniteljima.” – izjavio je Ramogajec te je još izdvojio kako su uspjeli, u suradnji s Gradom, imenovati nekoliko ulica u Našicama prema poginulim hrvatskim braniteljima iz ovog kraja. Tako će tri ulice nositi imena Branka Glavaša, Momira Krmpotića i Nedjeljka Hlevnjaka.

Skupštini su prisustvovali i gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba zatim predsjednik zajednice udruga HVIDR-e Osječko – baranjske županije Ivan Lovrenčić, predsjednik Udruge vukovarskih veterana Našice Davor Batrac, predsjednica Udruge udovica poginulih hrvatskih branitelja Našice Snježana Marod, predsjednik Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Našice – Đurđenovac Stjepan Šprem, predsjednik Udruge hrvatskih veterana Domovinskog rata Ivica Lovošević te mnogi drugi predstavnici.

Promicanje istine o Domovinskom ratu

Gradonačelnik Krešimir Kašuba istaknuo je kako mu je čast i ove godine pozdraviti sve članove HVIDR-e te čestitati 31. obljetnicu djelovanja udruge. Pohvalio je gradonačelnik njihov doprinos u Domovinskom ratu i zahvalio na svemu što su učinili u obrani Hrvatske i što čine u mirnodopskom razdoblju.

„Prije svega bih se zahvalio na njihovom aktivnom djelovanju u Gradu Našicama što je, svakako, vidljivo iz njihovog izvješća o radu. Udruga je promicala u istinu o Domovinskom ratu, ne samo u našem gradu, nego i šire. Naglasio bih kako će i dalje imati našu punu podršku na svemu što čine, a najvažnije je podizanje kvalitete života njihovih članova, odnosno branitelja. Također bih istaknuo izvrsnu suradnju svih 8 udruga proisteklih iz Domovinskog rata, a koje se nalaze na našičkom području i na koje smo ponosni. Oni predstavljaju jednu važnu populaciju koja je u to vrijeme dala ono najvažnije što je imala, a to su vlastiti životi i zdravlje da bi mi danas živjeli u slobodnoj suverenoj i jedinstvenoj Republici Hrvatskoj.”- zaključio je Krešimir Kašuba te je istaknuo kako je od izuzetne važnosti promicanje istine o Domovinskom ratu, posebno za mlade generacije koje dolaze da se takva stradanja nikada ne zaborave i ne ponove.

Ovogodišnja redovna godišnja izvještajna skupština HVIDR-e Našice završila je s entuzijazmom za buduće projekte. Članovi udruge ostaju posvećeni svojoj misiji pružanja podrške vojnim invalidima i promicanju vrijednosti Domovinskog rata. A galeriju fotografija možete pronaći na ovoj poveznici.

Pročitajte još