Podgorač – Dan općine Podgorač – Svečana sjednica općinskog vijeća

opcina1a

opcina1a

Dan općine Podgorač, koja slavi svog zaštitnika sv. Valentina, danas je počeo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja na groblju u Podgoraču u znak sjećanja na sve poginule hrvatske branitelje. Nakon polaganja vijenaca, u Vatrogasnom domu održana je svečana sjednica Općinskog vijeća koju je otvorio predsjednik Tomislav Moguš. Sjednici su, uz općinske dužnosnike, nazočili predstavnici vlasti iz Našica, Feričanaca i Donje Motičine te osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić.

opcina3a

Načelnik Goran Đanić podnio je godišnje izvješće u kojem je detaljno objasnio projekte koje je Općina Podgorač do sada ostvarila i one koje tek planira ostvariti. Općinski načelnik  Đanić u svom je osvrtu na proteklu godinu u Podgoraču napomenuo kako su uložena značajna sredstva u izradu projektnih dokumentacija za rekonstrukciju nerazvrstanih cesta, poduzetničke zone te kanalizacijskog sustava. ”U dogledno vrijeme plan je s Hrvatskim vodama i Našičkim vodovodom krenuti u realizaciju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda te dva akumulacijska jezera čijom bi se izgradnjom potaknuo razvoj športsko-rekreacijskog turizma”, istaknuo je, između ostalog, načelnik Đanić.

Nazočnima se obratio župan Vladimir Šišljagić koji je istaknuo kako su Općina Podgorač i Osječko-baranjska županija uvijek imale i imaju dobru suradnju. ”Podgorač je mjesto lijepog i opuštenijeg življenja, unatoč recesiji i krizi te svim problemima koji prate općine u Hrvatskoj. Rezultat je to truda odgovornih ljudi koji vode općinu Podgorač”, rekao je župan Šišljagić.

opcina2a

Na dosadašnjem radu i postignućima u općini, čestitali su potpredsjednik Gradskog vijeća Našica Dalibor Kraljik, predsjednica Općinskog vijeća Donje Motičine Ružica Mikičić te zamjenik načelnika općine Feričanci Mirko Jurčević.

Na sjednici su dodijeljena godišnja javna priznanja Općine Podgorač. Tako je Nagradu za životno djelo primio Zvonko Nagy iz Stipanovaca za zasluge u promicanju humanitarnog djelovanja. Zastupnici u Europskom parlamentu Biljani Borzan te HKD-u ”Podgoračani” dodijeljene su Nagrade Općine Podgorač za zasluge u promicanju kulture i doprinos značajan za društveni život. Općinske zahvalnice dobili su predstavnici DVD-a Stipanovci za promicanje vatrogastva i ostvarivanje značajnih rezultata te Ivan Đanić iz Podgorača za zasluge u promicanju humanitarnog rada.

Svečanu sjednicu upotpunile su svojim pjevanjem članice HKD-a ”Podgoračani”.

opcina4a

 

Pročitajte još