Od sada sigurnije Lapovcem – Ovako se vatrogasci bore protiv stršljenova – Video prilog

vatrogasci1
vatrogasci1

Prije nekoliko dana upozorili smo sve čitatelje kako je u neposrednoj blizini jezera Lapovac zamječeno veliko gnijezdo stršljena.

Naime, gnijezdo je bilo smješteno u “Ribičkoj kući” uz jezero Lapovac, a predstavljalo je stvarno veliku opasnost za sve koje prolaze ovim putem. Kako je o svemu obavješten 112 centar za obavještavanje Osijek, oni su pozvali našičke vatrogasce koji su na svu sreću gnijezdo uništili.

Vezano: Upozorenje svima koji se kreću uz Lapovac

{youtube}e9gftv7Czw4{/youtube}

Kao što možete vidjeti na fotografijama, ali i u videu koji vam po prvi puta predstavljamo, borba s njima (stršljenovima) nije niti malo bezopasna, i stvarno se u nju smiju upustiti samo iskusni poput naših vatrogasaca. Nažalost, u ovom slučaju pristup gnijezdu nije bio moguć, pa su vatrogasci pokušali uništiti što više gnijezda i stršljena otrovom. U stvari, uobičajena je praksa da se cijelo gnijezdo uništi prvo otrovom, a nakon toga se i kompletno odstranjuje, ali ovoga puta kao što smo spomenuli to nije bilo moguće učiniti, pa su vatrogasci dobro sve pošpricali otrovom za stršljene. Vjerujemo da ukoliko je neki od letečih napasnika i preživio, da će u slijedećim satima i on uginuti jer otrov ima produženo djelovanje. Znamo kako je ovo samo kap u moru od gnijezda koja se nalaze u šumovitom predjelu oko Lapovca, ali isto tako znamo da ih je ipak sada manje, pogotovo na objektu koje se često koristi kao mjesto za odmor i slično.

Pročitajte još