Razbojnik ukrao novac

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske jučer, 26. travnja, oko 20 sati, u Osijeku, nepoznati počinitelj ušao je u trgovačku radnju u Osijeku te uz prijetnju vatrenim oružjem od djelatnice uzeo točno neutvrđeni iznos novca. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Provalio u spremnike s gorivom

U vremenu od 24. do 26. travnja, nepoznati počinitelj je provalio u spremnike za gorivo na radnom stroju-bageru i kamionu koji su se nalazili parkirani u Bizovcu te ukrao oko 300 litara dizel goriva. Vlasniku, pravnoj osobi iz Višnjevca, počinjena je materijalna šteta oko 3 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Ukrao torbicu iz vozila

U subotu, 24. travnja, oko 12 sati, u Tenju, nepoznati počinitelj je iz parkiranog osobnog automobila ukrao torbicu u kojoj se nalazio novčanik sa osobnim dokumentima i novcem. Vlasnici, 61-godišnjoj hrvatskoj državljanki, nastala je materijalna šteta oko 300 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Policija pronašla kradljivca bicikla

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 41-godišnji hrvatski državljanin, tijekom mjeseca travnja, ispred stambene zgrade u Osijeku, ukrao bicikl. Vlasniku, 49-godišnjem hrvatskom državljaninu nastala je materijalna šteta oko 1 200 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Kako bi biciklisti dugo uživali u vožnji svog bicikla, slijedi nekoliko korisnih savjeta:

  • Zapišite serijski broj svojeg bicikla čim ga kupite.
  • Fotografirajte bicikl i sačuvajte račun.
  • Napravite svoju oznaku na biciklu, tako da je možete prepoznati.
  • Nikada ne ostavljajte bicikl nevezan, niti u nezaključanim  zajedničkim prostorijama, stubištima, dvorištu i slično
  • Vežite svoj bicikl uz nešto što je dovoljno čvrsto.
  • Koristite kombinaciju zaštite, jer je tako za krađu potrebno više vremena.
  • Ako imate bravu na žbicama, zaključajte ju.
  • Koristite dovoljno dugu spiralnu ili čeličnu sajlu s bravom.
  • Ne koristite nekvalitetne i jeftine lance i lokote.
  • Postoje i brave za blokiranje kotača i alarm osjetljiv na vibraciju.

Osumnjičen za krađu mobitela

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je dana 13. travnja, oko 19 sati, u ugostiteljskom objektu u Osijeku, 25-godišnji hrvatski državljanin ukrao mobitel. Vlasniku, 50-godišnjem hrvatskom državljaninu počinjena je materijalna šteta oko 2000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Bomba u polju

Jučer, 26. travnja, oko 10,00 sati, u Osijeku, u polju, 41-godišnja hrvatska državljanka pronašla je ručnu bombu M-75. Na mjesto pronalaska izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je  bombu izuzeo na siguran način.

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Prometne nesreće su se dogodile na području Osijeka, Belog Manastira, Đakova, Belišća i Našica. Jučer, 26. travnja na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana su 4 vozača (3 vozača osobnog automobila i 1 vozač bicikla) koji su upravljali vozilima pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 18 sati, u Osijeku, kada je u prometu zaustavljen osobni automobil kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin iz Tenja. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,49 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

Pročitajte još