Putem lažnog linka skinuo im novac s računa

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske nepoznati počinitelji su u nedjelju preko društvenih mreža stupili u kontakt sa 69-godišnjakom, 55-godišnjakom i 32-godišnjakom iz Osijeka zbog kupovine/prodaje tlakomjera, sonara koji se koristi za ribolov i mobitela preko internetskih oglasnika. Nepoznati počinitelji su im dostavili link lažne stranice dostavne službe u koji su oštećeni upisali svoje osobne podatke, podatke od svoje bankovne kartice kao i CVV broj, nakon čega je s njihovog računa umjesto uplate skinuto ukupno oko 4.000 eura. Policija traga za nepoznatim počiniteljima.

Šest djelatnika tvrtke ukralo više od 16.000 kilograma šećera

Iz tvrtke sa šireg područja Osijeka šest djelatnika je od 1. siječnja do 31. prosinca 2022. godine u više navrata ukralo više od 16.000 kilograma šećera, koji su preprodavali dalje. Pravnoj osobi nastala je materijalna šteta veća od 18.000 eura. Protiv počinitelja policija podnosi prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća gdje su u dvije prometne nesreće dvije osobe zadobile lake tjelesne ozljede dok je u ostalih pet prometnih nesreća nastala materijalna šteta. Šest prometnih nesreća dogodilo se na području PPRP Osijek te jedna na području Našica.

U nadzoru prometa zatečena četiri alkoholizirana vozača

Na području PU osječko – baranjske jučer u nadzoru prometa zatečena su četiri vozača osobnog automobila koja su bila pod utjecajem alkohola.

Upravljao autom s 1,49 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 00,03 sata u Beničancima, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 30-godišnjak iz Beničanaca. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,49 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 1.990 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 boda.

Alkoholiziran skrivio prometnu nesreću

U 20,05 sati u Vukovarskoj ulici u Osijeku, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede. Tridesetšestogodišnjak iz Osijeka upravljao je osobnim automobilom te je uslijed neprilagođene brzine kretanja udario u vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost alkohola od 1,42 promila alkohola u krvi. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2. 380 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 boda.

Pročitajte još