Putem lažne poveznice skinuli im 4.800 eura s računa

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske nepoznati počinitelji su od 3. do 6. travnja preko društvenih mreža stupili u kontakt sa 35-godišnjakinjom, 36-godišnjakinjom i 43-godišnjakom iz Osijeka zbog prodaje dječje hranilice, odjeće i obuće preko internetskih oglasnika. Nepoznati počinitelji su im dostavili link lažne stranice dostavne službe u koji su oštećeni upisali svoje osobne podatke, podatke sa svoje bankovne kartice kao i CVV broj, nakon čega je s njihovog računa umjesto uplate skinuto ukupno oko 4.800 eura. Policija traga za nepoznatim počiniteljima.

Također, policijski službenici vas pozivaju da podatke sa svoje bankovne kartice ne upisujete na sumnjivim stranicama ili aplikacijama, a više o računalnim prijevarama i njihovim oblicima možete pročitati OVDJE.

Pronađen kradljivac kablova

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. Policijske postaje Osijek s ispostavom Čepin utvrđena je osnovana sumnja da je 30-godišnjak iz Budimaca počinio kazneno djelo „Krađa“. Naime, počinitelj je 8. veljače na širem području Osijeka s prostora tvrtke ukrao 200 metara kablova. Pravnoj osobi nastala je materijalna šteta od 370 eura. Protiv počinitelja policija podnosi prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Policija pronašla kradljivce parfema

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Našice utvrđena je osnovana sumnja da su 22-godišnjak i 27-godišnjak počinili kazneno djelo „Krađa“. U Našicama 30. siječnja počinitelji su iz drogerije ukrali brijače i parfeme kojom prilikom su pravnoj osobi pričinili materijalnu štetu veću od 750 eura. Protiv počinitelja policija podnosi prijavu nadležnom državnom odvjetništvu

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća u kojima je nastala materijalna šteta. Po dvije prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek i Belog Manastira te jedna na području Belišća.

U nadzoru prometa zatečeno pet alkoholiziranih vozača

Na području PU osječko – baranjske jučer je evidentirano pet vozača osobnih automobila koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao automobilom s 1,79 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 20 sati u Radikovcima, kada je u nadzoru prometa zatečen 47-godišnjak iz Donjeg Miholjca. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,79 promila alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Sletio s kolnika s 1,48 promila

Istoga dana u 15,15 sati u Lugu dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Pedesettrogodišnjak iz Osijeka upravljao je osobnim automobilom te uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake sletio je s kolnika. Vozač je napustio mjesto prometne nesreće te je naknadno pronađen i alkotestiran. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,48 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 3.070 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 7 bodova.

Pročitajte još