Prvim letom iz Londona u Osijek stigli brojni turisti

U Zračnu luku Osijek u petak je sletio prvi avion na novouspostavljenoj liniji između Osijeka i Londona. Naime, europski zračni prijevoznik Ryanair vratio je Osijek na raspored prvi puta nakon sedam godina te će od danas na liniji Summer ’23 za London letjeti dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom.

Prvih 188 putnika iz Londona dočekali su gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, župan Osječko – baranjske županije Ivan Anušić, britanski veleposlanik u Hrvatskoj Nj.E. Simon Thomas, direktor Zračne luke Osijek Ivan Kos i Alicja Golebiowska iz Ryanaira.

Županija i Grad ovu liniju subvencioniraju kroz financiranje Zračne luke Osijek

„Prije dvije godine nismo imali niti jedan međunarodni let iz Osijeka ni prema Osijeku. Subvencijama Osječko – baranjske županije i Grada Osijeka imamo letove i za München i za London, a odnedavno imamo i PSO letove za Zagreb, Split, Rijeku, Pulu, Zadar i Dubrovnik. Nastavit ćemo i dalje ulagati u našu zračnu luku. Drago mi je da je danas s nama i britanski veleposlanik, a s obzirom na to da je i proslava krunidbe kralja Charlesa III bila u Osijeku, očekujemo dolazak većeg broja britanskih turista u naš prekrasni grad i županiju koji bilježe rekordne turističke brojke.” – rekao je osječki gradonačelnik Radić.

„Grad Osijek i Osječko – baranjska županija zajedno s resornim ministarstvom odlučili su uvesti još jednu liniju, ovog puta između Osijeka i Londona. Linija Osijek – München funkcionira već određeno vrijeme, a od danas imamo izravnu liniju dva puta tjedno Osijek – London, London – Osijek koju Županija i Grad subvencioniraju kroz financiranje Zračne luke Osijek. Nastavljamo sa sufinanciranjem Zračne luke Osijek s ciljem otvaranja novih linija koje doprinose razvoju gospodarstva i turizma istoka Hrvatske, a pri čemu će nam rekonstrukcija putničkog terminala koja uskoro slijedi biti dodatni benefit.” – istaknuo je župan Anušić.

„Imamo odlične prijateljske odnose između Slavonije i Velike Britanije, a od danas i još jednu stvar koja nas povezuje. Nadam se da će ova linija ojačati turizam na obje strane, da će ovdašnji stanovnici odlaziti u London, a Britanci dolaziti ovdje i uživati u poznatom slavonskom gostoprimstvu, ali i promovirati gospodarske veze između naših dvaju zemalja.” – poručio je britanski veleposlanik Thomas.

„Jako nam je drago što smo se vratili u Osijek i nadamo da je ovaj inauguracijski let jedan od mnogih koji tek trebaju uslijediti te da ćemo njime omogućiti još bolju povezanost Osijeka i čitave regije.” – kazala je Alicja Golebiowska iz Ryanaira

„Sretni smo da nam je prvi zrakoplov iz Ryanaira sletio u Osijek. Nadamo se da će ova linija dugo funkcionirati i prevoziti naše sugrađane i ljude iz regije prema Londonu, ali i da će mnogi turisti dolaziti u našu lijepu Slavoniju. Nadamo se da i ćemo dogodine, uz potporu i resornog ministarstva te Županije i Grada, naše sugrađane obradovati s još pokojom destinacijom, te da će i ostale kompanije često letjeti s ovog i na ovaj aerodrom. Veseli nas da je danas 180 putnika došlo u Osijek iz Londona.” – zaključio je direktor ZL Osijek Ivan Kos. Prvi let iz Londona dočekan je vodenim topovima.

Pročitajte još