Održana redovna izvještajna skupština Udruge Zagoraca „Kaj” Našice

U Društvenom domu u Zoljanu, Udruga Zagoraca Kaj Našice, održala je redovnu izvještajnu skupštinu koju je vodila predsjednica Snježana Fridl.

Na skupštini je analiziran prošlogodišnji rad te je donesen program rada za 2021. godinu. U izvještaju o radu za 2020. godinu, predsjednica Snježana Fridl istaknula je kako je još uvijek aktualna pandemija bolesti COVID-a 19 značajno utjecala na izvršenje planiranih aktivnosti, te je održan samo manji dio prošlogodišnjeg programa.

Prošle su godine otkazane brojne aktivnosti Udruge zbog pandemije koronavirusa

„Zbog pandemije koronavirusa prošle godine nisu održane gastro manifestacije, Zagorski uskrsni običaji i Slatko Zagorje u Našicama, gdje članovi udruge predstavljaju tradicijska zagorska jela i kolače. Radi očuvanja zdravlja članova, nije organizirano hodočašće u Mariju Bistricu, a otkazana je i Martinjska zabava. Udruga nije sudjelovala na tradicionalnom festivalu Dani slavonske šume u Našicama i Festivalu frankovke u Feričancima. Izostalo je sudjelovanje članova Udruge na zagorskim zabavama zavičajnih udruga iz Zagreba, Vrbna, Koprivnice, Grubišnog Polja, Osijeka, Jarmine i Josipovca. U prošloj godini uspjeli smo organizirati izvještajno – izbornu skupštinu na kojoj je novi mandat od četiri godine preuzelo isto vodstvo, a članovi Udruge su sudjelovali na Zagorskoj zabavi u Jarmini u organizaciji Zavičajne udruge Kaj Vukovarsko – srijemske županije sa sjedištem u Jarmini.” – istaknula je predsjednica Snježana Fridl, dodavši kako će se u 2021. godini, tradicionalne aktivnosti održati sukladno epidemiološkoj situaciji.

Nazočne su pozdravili gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, saborski zastupnik i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Šimić, predsjednica Općinskog vijeća Đurđenovac Dragica Pavlić, direktor Turističke zajednice Grada Našica Srečko Perković i dopredsjednik Udruge voćara i vinogradara Našice Marijan Resler, koji su pohvalili dobro pripremljenu skupštinu te poželjeli puno uspjeha u daljnjem radu.

Udruga Kaj kroz svoje aktivnosti promovira Zagorje Našičanima i šire na najbolji način

Pozdravljajući članove Udruge Kaj, gradonačelnik Kašuba istaknuo je da je Grad prepoznao dugogodišnja postignuća udruge u promicanju ugleda grada i čuvanju zagorskih kulturnih i tradicijskih osobitosti. ‘’U Našicama je veliko bogatstvo različitih udruga koje su duh grada, imamo ih stotinjak. Vaša udruga kroz svoje aktivnosti promovira Zagorje Našičanima i šire na najbolji način. Uvijek ćete imati potporu Grada.’’ – poručio je gradonačelnik Kašuba. Zamjenik gradonačelnika Hrvoje Šimić naglasio je da je Udruga Kaj dugi niz godina jedna od najbrojnijih i najaktivnijih u gradu, koja raznovrsnim sadržajima promovira svoj kraj i njegove običaje.

Udruga okuplja više od 180 članova na području Našica i okolice

„U Općini Đurđenovac smo ponosni na Udrugu Kaj, jer značajan broj članova dolazi iz mjesta naše općine. Čestitam vam na ovako uspješno održanoj skupštini i želim vam uspješan rad u 2021. godini, a Općina Đurđenovac je uvijek spremna pomoći.” – rekla je predsjednica Općinskog vijeća Đurđenovac Dragica Pavlić.

Skupštini su bili nazočni i predsjednik DVD-a Zoljan Željko Ptiček, predsjednik Športske zajednice Grada Našica Nikola Antolović i direktor komunalnog poduzeća Vodorad d.o.o. Đurđenovac Oliver Abičić. Udruga Kaj okuplja više od 180 članova na području Našica i okolice, a može se učlaniti svatko tko voli Zagorje.

Pročitajte još