Mihaela Suk i Filipa Šimić nagrađene za likovne radove

Dorine učenice uspješne u likovnom izričaju i to uz glazbene note na državnoj i međunarodnoj razini. Osnovna škola Dore Pejačević tako se ponosi učenicom Mihaelom Suk iz 8.b razreda koja je uz mentorice Sanju Portnar i Mirjanu Šutalo Vulić na natječaju Hrvatske glazbene mladeži osvojila prvu nagradu, a učenica Filipa Šimić iz 2.c razreda osvojila je treću nagradu na međunarodnom likovno – literarnom natjecanju Iserlohn – Essen – Lovas – Karaševo 2019.

Tema natjecanja glazbene mladeži bila je slika inspirirana glazbom, u ovom slučaju baletnom suitom Žar ptica Igora Stravinskog, jednoga od najvećih skladatelja 20. stoljeća. Osim nagrada najbolji radovi izlažu se na izložbi „Radost slikanja uz glazbu” u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u okviru Tjedna glazbe, pa će tako uz Mihaelin rad biti izloženi i radovi Andreje Mergeduš, Eme Benčić, Stele Sokač, Lare Brlek pod vođenjem mentorice Marine Mihalj te radovi Petara Sudarića, Klare Majdendić, Reje Markulić, uz mentorice Mirjanu Šutalo Vulić i Sanju Portnar.

A ovogodišnje međunarodno likovno – literarno natjecanje organizatori ocjenjuju milenijskim po broju sudionika, jer u Njemačku je pristiglo 1250 radova iz 120 škola i udruga, od oko 160 nastavnika iz osam zemalja i to: Rumunjska, Srbija, Hrvatska, BiH, Mađarska, Austrija, Njemačka i Bolivija. Izabrani radovi uz nagrađivanu Filipu izloženi su u srijedu 20. ožujka 2019. u Gradskoj galeriji u Iserlohnu (Njemačka), a nakon toga izložba će biti preseljena u Hrvatsku,u Lovas 5. travnja 2019. Završna izložba učeničkih radova seli u Rumunjsku u Karaševo,12. travnja 2019.

Pročitajte još